Lehdistötiedote 25.2.2008. Julkaisuvapaa heti.

Grammy-voittaja Common Ilosaarirockiin

  • Ypö-Viis nousee lavalle Ilosaarirockissa!
  • The Valkyrians ja Giant Räbät täydentävät festivaalin rytmi-osastoa
  • Herra Ylppö & Ihmiset myös Laulurinteellä

Chicagolaislähtöinen rap-artisti Common esiintyy Ilosaarirockissa tulevana kesänä. Jo seitsemän täyspitkää albumia pitkän uransa aikana työstänyt Common pokkasi toissa viikolla Amerikan arvostetun Grammy-palkinnon kappaleellaan Southside. Biisissä vierailee myös hiphopin jättiläinen Kanye West.

– Common on harvinaisempi vieras Suomessa ja miestä on jo vuosia toivottu hartaasti keikalle Ilosaarirockiin. Nyt pystymme vastaamaan huutoon. Rytmimusiikki on ollut isossa roolissa Ilosaarirockissa viime vuosina ja Common jatkaa tätä perinnettä, kertoo Ilosaarirockin ulkomaisen ohjelman vastaava Panu Hattunen.

Rentolavalle nousevat myös uusina kotimaisina kiinnityksinä The Valkyrians ja debyyttilevynsä juuri julkaissut Giant Räbät mittavan artistivierailijajoukon voimin. Hehkutetun soololevynsä juuri julkaissut Herra Ylppö & Ihmiset esiintyy myös heinäkuussa Joensuun Laulurinteellä.

Ypö-Viis nousee lavalle Ilosaarirockissa

Heinäkuussa Joensuun Laulurinteellä on tarjolla myös aimo annos suomalaisen punkrockin historiaa, kun Karhulan poikina tunnettu punk-yhtye Ypö-Viis tekee paluun lavalle. Vähänkin punkmusiikin historiaan perehtyneet muistavat yhtyeen mm. kappaleista Hyvästi masentava maanantai, Rakkauskirjeet ja Keskiolut takaisin Alkoon. Yhtye nousi nuorison tietoisuuteen 1970-luvun lopulla ja viime vuosina PMMP:n versio Ypö-Viiden kappaleesta Mikkitelineestä puolet on minun on tuonut Ypöjä tutuksi myös nykynuorisolle.

– Viime aikoina on kyselty ja nostettu esille eri dokumenttien voimalla mitä punk oli. Ypö-Viis vastaa tähän kysymykseen. Ilosaarirockissa punk on aina ollut merkittävässä roolissa ja siksi on hienoa saada Ypö-Viiden kaltainen yhtye meille esiintymään, kommentoi pitkäaikainen Töminä-klubin järjestäjä Kimmo Suomalainen.

Ypö-viis esiintyy Ilosaarirockissa alkuperäiskokoonpanossaan. Festivaalin ohjelmisto rakentuu valmiiksi kevään aikana. Luvassa on vielä sekä koti- että ulkomaalaisia yhtyeitä. Festivaalin pääsyliput tulevat myyntiin 5. toukokuuta.

Lisätietoa: www.ilosaarirock.fi, Commonin promokuvat löytyvät sivujen media-osiosta.


Haastattelut:

Markku Pyykkönen
puh. 050 354 9068
markkuilosaarirock.fi

Panu Hattunen
puh. 050 506 7405
panuilosaarirock.fi


< takaisin