Lehdistötiedote 13.5.2008. Julkaisuvapaa heti.

Mike Patton – Mondo Cane (USA/ITA) Ilosaarirockiin

  • Mike Patton – Mondo Cane (USA/ITA) & Ilosaarirock Sinfonietta Ilosaarirockissa
  • Tuomo Prättälä ja Lapko kotimaiset uutuudet. Ilosaarirockin ohjelma on valmis.
  • Festivaalin pääsyliput käyvät kaupaksi. Kaarle Viikate juontaa Ilosaarirockin.

Joensuun Laulurinteellä 11.-13. heinäkuuta järjestettävän Ilosaarirockin viimeinen ulkomaalainen artistikiinnitys on Mike Patton – Mondo Cane (USA/ITA). Legendaarisen Faith No More -yhtyeen riveissä suurelle yleisölle tutuksi tulleen solistin mittavalta uralta löytyy toinen toistaan persoonallisimpia yhtyeitä, kuten Mr. Bungle, Tomahawk ja Peeping Tom. Mike Patton – Mondo Cane tekee kesällä 2008 vain muutaman esiintymisen ja näistä yksi on Suomen Ilosaarirock. Mondo Canea säestää pelkästään Ilosaarirockin esiintymistä varten paikallisista klassisen musiikin ammattilaisista koottu Ilosaarirock Sinfonietta.

– Mike Patton – Mondo Cane on todella ainutlaatuinen tapaus. Pattonin mukana Joensuuhun saapuu toistakymmentä soittajaa käsittävä italialainen orkesteri kapellimestarin kera. Tämän lisäksi yhtyettä säestää pääosin Joensuun kaupunginorkesterin soittajista koostuva 27-henkinen Ilosaarirock Sinfonietta. Aivan täyden sinfoniaorkesterin kokoluokkaan ei ylletä, mutta lavalla tullaan näkemään joka tapauksessa noin 40 soittajaa käsittävä orkesteri, valottaa Ilosaarirockin ohjelmavastaava Panu Hattunen orkesterin taustaa.

Kotimaisista yhtyeistä viimeiset varmistuneet yhtyeet ovat lauantaina 12.7. päälavan avaava Tuomo Prättälä ja YleX-teltassa esiintyvä Lapko. Pattonin ja näiden kahden kotimaisen nimen myötä Ilosaarirockin ohjelma on kokonaisuudessaan valmis. Festivaalilla soittaa kolmen päivän aikana yli 80 yhtyettä. Ilosaarirockin päälavan juontajana toimii tänä kesänä Viikate-yhtyeen nokkamies Kaarle Viikate. Ilosaarirockin pääsylippujen ennakkomyynti on parhaillaan käynnissä ja lippujen myynti on lähtenyt edellisvuosien tapaan erittäin vilkkaasti liikkeelle.

– Ilosaarirockin pääsyliput tulivat myyntiin viikko sitten ja myyntitahti on ollut kova, aivan edelliskesän mukainen, joten pääsylippu kannattaa hankkia ajoissa, päättää Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen.

Mike Patton – Mondo Cane (USA/ITA) & Ilosaarirock Sinfonietta

Sovitukset: Daniele Luppi & Mike Patton
Tuotanto: AngelicA & Emilia-Romagna Region

Mike Patton on mies, joka ei esittelyjä kaipaisi. Legendaarisen Faith No Moren riveissä suurelle yleisölle tutuksi tulleen solistin mittavasta cv:stä löytyy toinen toistaan persoonallisempia ja hienompia yhtyeitä: jäävuoren huippuna muun muassa Mr. Bungle, Tomahawk ja Peeping Tom. Ilosaarirockissa Patton vieraili viimeksi vuonna 2000, tuolloin avantgardistista meteliä soittaneen Fantômasin riveissä.

Ei ole liioiteltua kutsua Mike Pattonia yhdeksi 2000-luvun tärkeimmistä renessanssimiehistä musiikin saralla. Patton suhtautuu musiikkiin ja ylipäätään ääneen intohimoisen tutkijan tarmolla. Kaiken tämän lisäksi Pattonilla on yksi maailman upeimmista lauluäänistä, jolla ei tunnu olevan mitään rajoja. Patton osaa tulkita tyylinmukaisesti niin yökerhojazzia kuin thrash metallia.

Mike Patton – Mondo Cane on Pattonin tuoreimpia projekteja, joka on ehtinyt esiintymään vasta muutamaan otteeseen. Mondo Canen puitteissa Patton toteuttaa rakkauttaan italialaiseen musiikkiin, ohjelmistossa on 50- ja 60-lukujen italialaista populaarimusiikkia. Mukana on muun muassa maineikkaiden elokuvasäveltäjien, Ennio Morriconen ja Nino Rotan tuotantoa. Kappaleiden orkesterisovitukset antavat Pattonille tilaa liikkua ja koetella omia rajojaan. Pattonin ja hänen luottomuusikoidensa selustan turvaa varta vasten Ilosaarirockin esiintymistä varten koottu Ilosaarirock Sinfonietta. Suomalaisen festivaalikesän merkkitapaus on tässä.

Lisätietoa: www.ilosaarirock.fi

Pressikuvat: www.ilosaarirock.fi/2008/media.html


Haastattelut:

Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja
Markku Pyykkönen
puh. 050 354 9068
markku.pyykkonenilosaarirock.fi


< takaisin