Hipit Laineilla Rokkiviikolla

Ilosaarirock-viikolla järjestetään Joensuussa kaksi erikoislaatuista risteilyä nimeltä Hipit Laineilla. Toimittajamme Seppo Pääkkönen päätti ottaa selvää mistä oikein on kyse ja kysyi vastauksia 51koodia- kitaristi Jussi Musikalta:


Jussi Musikka, mistä ihmeestä on kyse?

Asiahan on niin, et miehän en tiennyt alkuun koko jutusta yhtään mitään. Kuulin vaan kylillä kun mainitsivat tällaisen nimen ja olin heti alkuun ihan myyty, että nythän on keksitty. Sitten miulle selvis, että oon ite soittamassa tuolla risteilyllä. Siitähän se riemu vasta repeskin!


Eli mitä Hipit Laineilla pitää sisällään?

Kysehän on kahesta peräkkäisestä illasta, jollon jokilaiva Vinkeri risteilee pitkin Pielisjokea ja Pyhäselkää ja myö soitetaan sisällä. Ensimmäisenä iltana eli keskiviikkona soitot hoitaa Samettivallankumous ja torstaina sit myö eli 51koodia. Samalla sit soitetaan laivalla levyjä ja kerrotaan yleisölle tarinoita. Kyse ei siis oo tavallisista keikoista vaan enemmänkin sellasista pienen porukan yhteisestä lystinpiosta. Laivaan mahtuu vaan sata ihmistä, joten melko läheiseks käypi tunnelma.


Kyseessä on kuitenkin oikea keikka?

Juu, toki. Laiva on vesillä pari tuntia ja siitä puolet varmasti soitellaan. Kappaleita on tehtailtu erikseen niin että soveltuvat laivalle. Niistä on tehty sellasia, kajuuttaralleja. Samalla sit jutustellaan ja tiiä vaikka otettais mandoliinit mukaan ja pisteltäis parit valssit ulkokannella auringonlaskussa. Mollivalssi laineilla, siitä paremmaks ei nimittäin Suomen kesä muutu!


Mistä idea risteilykeikkoihin?

Miehän en tosiaan tästä alkuun tienny, kun nuo jätkät olivat kehitelleet selän takana salassa koko hommaa. Mut ihan meijän bändien kesken tätä alettiin puuhaamaan. Vinkerin takana oleva Satumaa- risteilyt lähti onneksi mukaan ja popparit antoi vähän taustatukea hommalle. Kaikki lähti kuitenkin siitä, ettei oikeesti ole mitään parempaa kun kesä, Pielisjoen maisemat, parhaat kaverit ja vähän musisointia päälle. Ehkä vielä tuoppi siihen kylkeen niin ai että! Vielä kun ihan parhaimmat festarit on just aluillaan niin emmie tiiä mikä vois olla paremmin. Vitsi ihan kyynelyttää..


Mitä risteily kaikkineen pitää sisällään?

No keikat tietenkin, bändi per ilta. Sit myö soittajat toimitaan dj:nä ja soitellaan kaikkia omasta mielestämme parhaita kappaleita. Samalla varmaan kerrotaan vähän niistä jotain. Sit ollaan siellä laivalla juttelemassa ihmisten kanssa ja pitämässä hauskaa. Saapi tulla nykimään hihasta ja kyselemään tai juttua iskemään. Vinkerillä toimii tarjoilu normaalisti. Nii ja tietysti tärkeintä on maisemat. Laiva käy kääntymässä Pielisjoen yläjuoksulla ja paahtaa sit Pyhäselälle. Siellä se sopii tuijotella auringonlaskua ja iltahämärää samalla kun myö lavalla koitetaan olla pilaamatta tunnelmaa.


Ovatko risteilyt avoimia kaikille?

Juu, kyseessä ei missään nimessä oo yksityistilaisuus. Lippuja saapi ennakkoon ja ainut este taitaa olla ikäraja. Tai enhän mie ees tiiä onko tuonne sellasta. Kaipa sinne kaikki saa tulla, miun puolesta ainakin. Vähän kyllä jo valmiiks jännittää mitä tuleman pitää, varsinkin jos ihan maniskan otan mukaan. Meijän basistin kanssa kyllä juhannuksena treenattiin Uralin Pihlaja siihen kuntoon et voishan tuon järvellä raapasta.


Onko sinulla vielä jotain täsmennettävää?

En mie tiiä. Mitä miekin mistään tiiän. Tai no se ainakin et hauskaa tuolla tullee olemaan. Siitä ei jää kiinni. Mie piän huolen.


< takaisin

Hipit Laineilla risteilyt Popkatu-viikolla:

keskiviikkona 15.7. Samettivallankumous ja torstaina 16.7. 51koodia.

Molempina iltoina lähtö Joensuun matkustajasatamasta kello 21:00.

Lippuja on saatavilla ennakkoon Satamakioskista hintaan 20€/kpl. Paikkoja risteilyille on tarjolla rajoitetusti.