Ensimmäistä kertaa Rokkaamassa

Vaikka Ilosaarirock on tunnetusti monille konkareille useiden kesien perinnefestari, jonne tullaan matkojenkin päästä vuosi toisensa jälkeen uudelleen ja uudelleen, vannoutuneiden rokkaajien seassa hyörii vuosittain myös tukuittain ensikertalaisia. Yksi tällaisista ensituntumaansa tänä kesänä Ilosaarirockiin ottavista on juvalainen Jussi, 16. Mutta mikä toikaan hänet Ilosaarirockiin?

- Siskoni asuu Joensuussa, joten äiti ja isä laskivat siksi lähtemään. Majoituskin järjestyi helposti, ja ennen kaikkea bändit kiinnostivat, myhäilee nuorukainen.

Rokkiensikertalaisuudestaan huolimatta Jussi on jo kokenut pikkufestareiden kävijä. Kotikuntansa naapurikaupungissa Mikkelissä jytistettävä Jurassicrock kutsuu elokuussa lukio-opinnot aloittavaa nuorukaista jo kolmatta kertaa, ja olipa hän tunnelmoimassa myös juvalaista Puustockia sen viimeisinä vuosina.

Käynnistyvältä rokkiviikonlopulta Jussi odottaa ennen kaikkea hienoa aikaa kavereiden kanssa. Festarin ohjelmistoon tutustuttuaan hän pystyi suoralta kädeltä nimeämään useita häntä kiinnostavia esiintyjiä, joiden musiikkityylit vaihtelevatkin melkoisesti. Pääasiallisesti rockmusiikkiin mieltynyt nuorimies odottaa viikonlopulta niin Bad Religionin, Mokoman kuin Eppu Normaalinkin keikkoja.

- Myös perjantain Sulo-klubilla esiintyvä Kolmas nainen houkutteli niin paljon, että hankimme kavereiden kanssa liput sinnekin.

Tärkeimpänä rokkivarustuksenaan Jussi pitää uimashortseja, jotka päällä hän uumoilee kulkevansa koko viikonlopun. Helteinen sää pitänee mukana myös aurinkolasit sekä vesipullon, ja nuorimies itse toivoo löytävänsä rokkitouhujen lomasta aikaa myös jonkinlaisen päähineen, omien sanojensa mukaan ”räppilätsän” hankintaan. Budjetti pysyy silti kohtuullisen niukkana, alaikäisenä hän ja kaverinsa kun pysyvät poissa kauppojen mäyräkoira- ja salkkuhyllyjen luota.

Alaikäinen tai sitä vanhempi, Rokki on tarkoitettu kaikille. Haastattelun lomassa pilkistänyt iloinen hymy ja tiuhaan pöydänkulmaa rummuttavat sormet kielivät, että tässä olisi jälleen yksi sellainen, josta tämän tekstin alussakin puhutaan. Tulevaisuuden rokkikonkari nimittäin.

Sari Asikainen

  1. Luizz kirjoitti:

    As the Danish crime novels that have been ttnaslared so far are of varied quality (if you ask me), I am really happy that finally they have picked one of the truly great series :) I have read four of Adler-Olsen s, and I think they get better and better.