Aitoa reggaeta sunnuntai-illan huipennukseksi

Rentolavan tämän vuoden ohjelmiston päättänyt hollantilainen Ziggi pisti ihmiset tanssimaan aidon reggaen tahtiin. Kauniille suomineidoille kappaleensa omistanut Ziggi saikin aikaan kunnon reggaebailut Linnunlahden rannalla. Klassisen reggaetyylin kruunasivat elegantit taustalaulajattaret.

Alankomaiden Antilleilta alunperin ponnistava Ziggi on ollut Euroopan reggaefestivaalien menestyjiä viime vuosina. Ziggin karibianenglanniksi laulettu musiikki edusti monin tavoin klassista reggaetyyliä. Rytmit soljuivat kuin 70-luvun lovers rockissa konsanaan. Dancehallin kanssa flirttailevat nopeatempoiset säksätykset loistivat poissaolollaan. Ziggin musiikki esitti rauhan ja rakkauden sanomaa klassiseen tyyliin hiljalleen pimenevällä rannalla.

Rentolavan viimeisen keikan jälkeen voi todeta Ilosaarirockin rytmimusiikkitarjonnan olleen tänäkin vuonna monipuolista. Ziggi osoitti, että myös ihan perinteinen ja konstailematon reggaekin voi nousta suosioon tänä elektronisten vimpaimien ja miksausten aikakautena.

Aaron Kallinen