Teija nauttii rokkitunnelmasta

Hersyvä. Hauska. Huumorintajuinen. Näillä ja monilla muilla adjektiiveilla voidaan hyvin kuvailla Ratcatsin vokalisti Teija Kontiota, joka nauttii Ilosaarirockin meiningeistä tänä vuonna omien sanojensa mukaan ”ties kuinka monettako kertaa”. Joensuulaistaustaisena nainen on vieraillut Rokissa teini-ikäisestä asti pitäen ainoastaan joidenkin vuosien taukoja.

Teija nousi bändinsä kanssa Ilovaarirockin lavalle avausesiintyjänä perjantai-iltana klo 18. Vielä illallakin vaikuttanut helteinen sää oli houkutellut Pielisjoen rantaan mukavasti väkeä jo alkuillasta, ja laulajan mukaan menoa ja lämmintä riitti jo alkutahdeista lähtien.

- Hymyilevälle ja iloiselle jengille on aina mukava esiintyä, mutta varmaan koskaan keikalla ei ole ollut yhtä kuuma, hän naurahtaa.

Kesäisten keikkojen, lomailun ja opinnäytetyön kirjoittamisen ohessa Teijan mukaan tämä viikonloppu on pyhitetty Ilosaarirockille, ja hän pääseekin fiilistelemään Laulurinteen tunnelmia koko viikonlopun ajan. Teija kertoo antavansa ”rokkiaallon” viedä, eli hän aikoo kulkea tunnelman ja ihmisten mukaan sekä tavata erityisesti sellaisia kavereitaan, joita tapaa vain Ilosaarirockissa tai jopa harvemmin.

Rokkiin liittyvät oheistapahtumat, kuten klubit ja rokkiviikonvaihdetta pohjustava Popkatu, saavat Teijalta kovasti kiitosta. Ne antavat laulajattaren mukaan mahdollisuuden nauttia rokkitunnelmasta, vaikka festarialueelle tuleminen viikonloppuna ei ole mahdollista tai houkuttele.

- Varsinkin Popkadun aikana tuntuu kuin koko kaupunki heräisi eloon! Täällä on niin mahtava liikkua ja tunnelmoida, hän hehkuttaa.

Hyvät rokkimuistot liittyvät myös juurikin klubeihin. Teija muistaa ainakin Von Herzten Brothersin mielettömän meiningin Päätösklubilta parin vuoden takaa sekä välähdyksiä Popkadun esiintymisistä Osmo Ikosen kanssa. Toisaalta myös niitä viileämpiä rokkimuistoja löytyy: Teija tunnustaa joskus värjötelleensä Laulurinteellä kuuman kaardemummakaakaon voimin.

Mutta löytyykö kokeneelta artistilta sellaista rokkihenkeä, että hän heräisi Ravi- tai Niittyleirinnästä?

- Ei todellakaan! Joensuulaisena olen tottunut siihen, että Ilosaarirockinkin aikaan oma sänky ja suihku ovat must. Minulla ei kai ole sellaista sisäistä festarieläintä, hän hymyilee.

Festarieläin tai ei, hyväntuulista ja lämmintä rokkifiilistä hymyllä varustettuna naiselta kuitenkin löytyy. Sehän lienee pääasia.

Sari Asikainen