15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Anna Puu

Lauluja, jotka hengittävät

Anna Puu tekee musiikkia, jota on vaikea vastustaa. Kaksi menestysalbumia ovat poikineet useammankin hittikipaleen, jotka ovat läpäisseet ikäryhmien kerrostumat ja kriitikoidenkin koetellut kuoret. Monet epäilijät ovat joutuneet nielemään ennakkoluulonsa ja myöntämään, että "näin on just hyvä". Kaiken takana on valtava annos rakkautta musiikkia ja sen pysyvimpiä arvoja kohtaan. Puhumattakaan vaikuttavasta määrästä osaamista, jota hyödynnetään käsityöläisen ylpeydellä.

Anna Puu tekee tyylikästä ja korkealaatuista, helposti lähestyttävää, mutta samalla jatkuvaa kuuntelua kestävää poppia. Hienosti hengittävät laulut nojautuvat vahvasti menneiden aikojen klassisiin ihanteisiin, kuitenkin poimien samalla parhaat palat nykyajan konsteista. Lasse Kurjen, Knipin, Jukka Immosen sekä useiden muiden ansioituneiden tekijöiden muodostama taustajoukko takaa hyvät lähtöasetelmat, mutta Anna itse on se tekijä, joka ratkaisee pelin lähelle tulevilla tulkinnoillaan. Lopputulos on Suomen synkeissä oloissa varsin poikkeuksellinen.

Keikoilla Annan valloittava esiintyjäkarisma antaa lauluille vielä reilusti lisälatausta. Outokummun kasvattina Annaa pidetään Ilosaarirockin porukoissa ihan oman kylän tyttönä, joten Laulurinteellä lienee tarjolla kotikenttäedun kohottamaa tunnelmaa. Pysähdy sinäkin hetkeksi hengähtämään tähän taattuun tunnelmaan ja nauti Anna Puun musiikin kesäauringon kanssa kilpaa lämmittävästä vaikutuksesta, kiireettömästi.

< Takaisin

Anna Puu
 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry