15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Apulanta

Kaksikymppiset kollit kesäfestareilla

Apulanta ja rokkifestivaali ovat takuuvarma yhdistelmä. Yhtyeellä on sellainen määrä yleisönsuosikkimateriaalia, että trio pystyisi huudattamaan Laulurinnettäkin tuntitolkulla yhteen menoon ja silti monelta jäisi toivebiisi kuulematta. Nekin, jotka eivät yhtyettä aktiivisesti seuraa, osaavat varmasti ison nipun kertosäkeitä ulkoa. Niin koukukkaina ne pölähtävät. Ja noita kertosäkeitä tuntuu Toni Wirtasella riittävän.

Ilosaarirockin tapaan myös Apulanta juhlistaa tänä vuonna pyöreätä merkkipäivää. Yhtyeen mittariin tulee kunnioitettavat 20 vuotta. Tuona aikana Heinolan punkkarit ovat kehittyneet suomalaisen rockin kulmakiveksi, joka muistaa juurensa, muttei pyöri paikallaan. Hyvä osoitus tästä on yhtyeen perustama levy-yhtiö, hyvin apulantamaisesti nimetty Päijät-Hämeen Sorto ja Riisto. Apulanta on aina ollut kovan työmoraalin yhtye, joka on kiertänyt ahkerasti ja julkaissut paljon. Kiivas tahti on pitänyt vanhat fanit mukana vuodesta toiseen ja tuonut koko ajan uuttakin kuulijakuntaa mukaan, tuloksena ansaittu DIY-kansansuosio.

Yhtye palaa keväällä neljäntoista kuukauden mittaiselta tauolta ottamaan lavat taas haltuun ja jälleennäkemisen riemu lienee varmaa puolin sekä toisin. Ilosaarirockille saapuneiden tietojen mukaan studiossakin on muistettu käydä, joten kesäksi uskaltanee odottaa uutta materiaalia jonkinlaisessa muodossa. Ilosaarirock-keikka tulee joka tapauksessa olemaan yhtä tuplasynttäreiden juhlaa!

< Takaisin

Apulanta
 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry