15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Blackfield (UK/ISR)

Toivottu ja odotettu jälleennäkeminen

Kun Porcupine Treen nokkamies Steven Wilson ilmoitti yhteistyöstä monessa mukana olleen israelilaisen muusikon Aviv Geffenin kanssa, alkoi musiikkipiireissä innostunut hyrinä. Kotimaassaan julmetun laajaa suosiota nauttiva Geffen tuntui jo ajatuksena mitä luontevimmalta yhteistyökumppanilta Wilsonille. Aluksi Wilsonin ja Geffenin tarkoituksena oli julkaista pelkästään EP-levyllinen kappaleita, mutta palaset loksahtelivat studiossa paikoilleen siihen malliin että miehet huomasivat pian työstävänsä täyspitkää albumia.

Vuonna 2003 Blackfield-nimellä julkaistu levy on kaunista, niin pakahduttavan kaunista popmusiikkia, jonka sävelissä kaikuvat syvässä harmoniassa tekijöidensä hyvinkin erilaiset kulttuuritaustat. Tämä on musiikkia jonka tahdissa sytytetään sytkäreitä ja raavaat miehet tirauttavat parit kyyneleet. Loistavan vastaanoton saanut albumi sai vuonna 2007 jatkoa levyllä Blackfield II, joka ei totta vieköön jäänyt millään osa-alueella debyyttiä heikommaksi.

Ilosaarirockiin Blackfield saapuu osana upouuden albuminsa Welcome to My DNA kiertuetta. Niin yleisölle kuin yhtyeelle jäi Porcupine Treen ensimmäinen Suomen vierailu Ilosaarirockissa muistoihin yhtenä parhaista keikoista ikinä. Blackfieldin kanssa tuskin tyydymme vähempään?

< Takaisin

Blackfield
 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry