15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Cody ChesnuTT (USA)

Mustan musiikin tarkimmin varjeltu salaisuus

Cody ChesnuTT on 2000-luvun soulin ja hiphopin tarkimmin varjeltu salaisuus. Yksinkertaisesti nerokas laulaja ja biisintekijä ei ole pitänyt liikaa ääntä itsestään, vaikka rahkeet olisivat riittäneet maailman valloittamiseen helposti. Mies on varustettu Marvin Gayen äänellä, James Brownin karismalla ja parhaiden indie-ihmeiden tyylitajulla.

Cody ChesnuTTin nerokkuus meinasi paljastua maailmalle vuonna 2002, kun The Roots levytti hänen säveltämänsä kappaleen albumilleen Phrenology. The Seed (2.0) -kappaleesta tuli valtava hitti ja sen supertyylikäs musiikkivideo määritteli uudelleen sanan cool. Cody ChesnuTT lauloi ja soitti kitaraa kappaleessa ja videolla. Alkuperäinen The Seed oli ilmestynyt samana vuonna miehen esikoisalbumilla The Headphone Masterpiece. Tuplalevy piti sisällään yli kolmekymmentä neliraiturilla äänitettyä kappaletta ja biisinpätkää, joiden tyyli vaihteli henkevästä soulista härskiin lofi-hiphopiin. Levy ei ollut kaupallisesti ajateltuna helppo, mutta taiteellisesti valtavan hieno kokonaisuus, jonka puolihuolimattoman kuuloisten hiomattomien timanttien edessä ei auttanut kuin nauraa, niin hienoja kappaleita Cody ChesnuTT oli raiturilleen tallentanut.

The Headphone Masterpiecen jälkeen musiikkia seuraava maailma odotti vesi kielellä Cody ChesnuTTin uutta albumia, mutta sitä ei saapunut. Mies esiintyi harvakseltaan julkisuudessa, kuten Dave Chapelle's Bloc Party -dokumentissa, mutta uusia lauluja ei herunut. Vuonna 2007 Cody ChesnuTT lupaili julkaisevansa livelevyn, mutta sitä ei koskaan ilmestynyt markkinoille. Viimein loppuvuodesta 2010 maailmaan putkahti kuusi kappaletta sisältävä Black Skin No Value EP ja ChesnuTT lupasi odotetun kakkosalbumin tulevan seuraavana vuonna. Tarkkaa päivää tietää tuskin mies itsekään.

Cody ChesnuTT saapuu Rentolavalle mukanaan rykelmä uusia kappaleita ja jumalainen ääni. Paikalle kannattaa saapua, sillä tarjolla on todellinen mustan musiikin kehityksen kiteytymä. Cody ChesnuTTin laulut pitävät sisällään puuvillapeltojen bluesin, etelän hikisen soulin sekä New Yorkin ghettojen hiphopin, hurjalla karismalla ja teräksenlujalla asenteella marinoituna. Otis Readingia tai Marvin Gayeta ei ole enää mahdollista nähdä livenä, mutta Cody ChesnuTT on, Suomen Joensuussa. Silkkaa parhautta!

< Takaisin

Cody ChesnuTT
 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry