15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Kate Nash (UK)

Ryöpsähdys iloista mieltä ja loistavia lauluja

Kate Nash kuuluu lahjakkaiden nuorten brittiartistien kärkijoukkoon, Lily Allenin ja Duffyn käynnistämän mullistuksen aallonharjalle. Nuoren neidon urakehitys on ollut huimaa. Debyyttilevy Made of Bricks myi platinaa, hittisinkku Foundations kohosi listoilla kakkoseksi ja Nash julistettiin parhaaksi naisartistiksi vuoden 2008 BRIT Awardseissa. Samoin kuten kilpasisarillaan, Nashin suosiota edelsi valtaisa kuhina MySpacessa ja sosiaalisessa mediassa. Ennakkohehkuttelu ei kuitenkaan syntynyt tyhjästä. Kate Nash on lahjakas biisinkirjoittaja, joka tulkitsee sävellyksiään rohkeasti ja omalla äänellään.

Debyyttilevyn pianovetoinen indie ja Nashin elämänmakuiset tarinat hurmasivat brittikuulijat. Kakkosalbumi My Best Friend Is You kuitenkin osoittaa, että laulajan vetovoima riittää paljon sateista saarta kauemmaksi. Suede-kitaristi Bernard Butlerin tuottamalla levyllä on vaikutteita soulista, mutta välillä räyhäkkäissä ja omaperäisissä lauluissa rynnistetään miltei punkin puolelle. Muotovaliot popkappaleet kuulostavat helpoilta, mutta sovituksissa piilee reilusti koukkuja tarkkaavaisille kuulijoille. Kaiken yllä lepää hurmaava itsevarmuus. Onkin hurjaa, että näin valmiit ja uskaliaat laulut ovat syntyneet niin nuoren muusikon kynästä.

Keikoilla Kate Nash on viettelevä yhdistelmä ihanan leikkisää luonnonlasta ja huippuammattimaista poplaulajatarta. Mieleen tulee Regina Spektor -rokotuksen saanut Chisu tai taidekouluun tuikattu Anna Puu. Yhtä kaikki laulaja sopii Ilosaarirockin aurinkoiseen päivään kuin kermakakku naamaan. Tarjolla siis iloinen yllätys, joka maistuu taatusti makealle!

< Takaisin

Kate Nash
 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry