15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Kotiteollisuus

Lappeenrannan makkaraparonit elämänsä kunnossa

Kotiteollisuudesta on kasvanut suomalainen instituutio. Uudella, yhtyeen mukaan nimetyllä levyllään Kotiteollisuus sukeltaa yhä syvemmälle Kalevalan uroiden ja Väinö Linnan hahmojen kansoittamille lama-ajan soille, joilla kylvöviljat maksetaan markoilla ja tanssiminen on sotatilan vuoksi kielletty. Hynysen tekstit käsittelevät kansallisia kipukohtia sekä suomalaisen miehen tragedioita ja sävel soi mollissa. Kun pakettiin vielä lisätään yhtyeen oman makkaran lanseeraaminen ja rakkaus kotimaiseen kestävyysurheiluun, niin aletaan olla jo sen verran lähellä kansansielua, että alkaa sattumaan.

Kotiteollisuutta on helppo kritisoida yleisön kosiskelusta, mutta tarkemmin yhtyeeseen tutustuneet tietävät paremmin. Vaikka bändi pelaakin kliseillä ja tekee typeriä tempauksia julkisuudessa, suhtautuu se imagoonsa pilke silmäkulmassa ja itselleen eniten nauraen. Ja mikä tärkeintä, bändi ei sotke musiikkiinsa huumoria, vaan tekee levynsä intohimolla ja hartaudella. Tämän kuulee etenkin uudelta albumilta, jolla Kotiteollisuus kuulostaa rohkeammalta kuin kenties koskaan. Kuunnelkaapa vaikka kappaleet Itken seinää päin taikka Kylmä teräs, niissä ei haise makkara taikka paljas kankku. On kunnioitettavaa, kuinka yhdettätoista levyään tekevä ja paikkansa jo ansainnut yhtye uskaltaa haastaa itsensä. Se mahtaa olla sitä sisua se. Tervetuloa Sulolle Kotiteollisuus.


Kotiteollisuus esiintyy Sulo-klubilla Joensuun Mieslaulajien vahvistamana. Kotiteollisuus-kappaleiden kuorosovituksista vastaava Yari kertoo erikoiskeikan ennakkotunnelmista Festarielämää-osiossa.


< Takaisin

Kotiteollisuus
 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry