15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Madness (UK)

Sedät jaksaa heilua

70-luvun lopulla brittien saarivaltakunta velloi ankaran ska-kuumeen kourissa. Harmaa arki, aikakauden yleinen kuohunta ja trooppiset rytmit kohtasivat toisensa Lontoon sivukujilla, jossa sellaiset bändit kuten Bad Manners ja Madness jo virittelivät soittimiaan. Punkin, ska'n ja brittirockin yhdistelmä synnytti 2 Tone Recordsin myötävaikutuksella nipun mainioita orkestereja ja lukuisia ikivihreiksi muodostuneita kappaleita. Mutta se suurin menestystarina tässä tarinassa on eittämättä Madness. Yhtye yhdisteli nerokkaasti ska'ta ja brittipoppia ottamatta itseään koskaan liian vakavasti. Kuitenkin jostain ilonpidon takaa pilkistää myös ne vakavammat kasvot, sillä Madness osaa olla yhtä aikaa luokan pelle ja kapakan nurkassa kadonnutta nuoruuttaan itkevä reppana. Madness on hienoja levyjä, iso kasa hittejä ja mahtavaa musiikkia jonka tahdissa passaa laittaa tanssiksi.

Paljon on vettä virrannut Thamesissa noista ajoista, mutta yhä edelleen Madness ottaa vaivattomasti haltuunsa Euroopan jättifestivaalien päälavat. Festaribändinä ryhmä onkin kovaa valuuttaa, mikäpä sen mukavampaa kuin tampata nurmikkoa kuumana kesäpäivänä yhtyeen hittien tahdissa. Ja niitä hittejähän heillä riittää: Our House, Baggy Trousers, House of Fun, Night Boat to Cairo... Viihteellisyys ja silkka hauskanpito voi olla myrkkyä miksaustornin vasemman laidan rokkipoliiseille, mutta eihän ne jalat tahdo pysyä kurissa kun Madnessin torvisektio alkaa tuuttaamaan.

Tänä kesänä Laulurinteen päälavalle saapuu ryhmä ykkösiin pukeutuneita herrasmiehiä, kun Madness viettää sopivasti 35-vuotissynttäreitään. Samaan aikaan Ilosaarirockin 40-vuotissynttärit ovat kaartamassa loppusuoralleen. Halatkaa ja onnitelkaa toisianne.

< Takaisin

Madness

Madness

 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry