15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Michael Monroe

Suomen ainut oikea rocktähti

Michael Monroe ei esittelyitä kaipaa. Suomen legendaarisin rocklaulaja on ansainnut kannuksensa jo kolmekymmentä vuotta sitten Hanoi Rocksin keulilla, mutta on täysin turhaa puhua nostalgiasta tämän miehen noustessa lavalle. Michael Monroe on kansainvälisen tason rocktähti, jolla on energiaa, karismaa, taitoa ja ulkonäköä enemmän kuin seuraajien rivistöllä yhteensä. Vai kuinka monen kotimaisen keulakuvan fanijoukosta löytyvät nimet kuten Guns N'Roses, Manic Street Preachers tai Foo Fighters?

Michael Monroe ei jäänyt lepäilemään laakereille Hanoi Rocksin jätettyä pitkät ja antaumukselliset jäähyväiset keväällä 2009. Mies kasasi ympärilleen tuoreen yhtyeen ja alkoi säveltää uutta materiaalia. Bändistä muodostui lopulta todellinen superkokoonpano, kun Monroe sai vierelleen vanhan Hanoi-veljensä Sam Yaffan sekä The Wildhearts-yhtyeen monessa liemessä muhineen laulaja-kitaristin Gingerin. Kolmikko sävelsi yhdessä lauluja tulevalle albumille ja teki tarkkaan valittuja keikkoja maailman musiikkimedian odottavan katseen alla. Kesällä 2010 bändi äänitti livelevyn Tavastia-klubilla hurmoksessa riehuvan yleisön edessä. Levy osoitti, että Monroe oli valinnut yhtyetoverinsa hyvin. Huikeassa vedossa oleva bändi puhalsi suoraviivaisiin ja melodisiin rockbiiseihin sellaista ilmaa, jota turboahdetun nykymusiikin valloittamassa maailmassa ei uskoisi enää löytyvän. Sama rento energia ja kokemuksen vahvistama itsevarmuus säilyivät myös studiossa. Maaliskuussa 2011 Michael Monroen albumi Sensory Overdrive näki päivänvalon ja singahti ansaitusti suoraan Suomen virallisen listan kärkeen.

Kaikki, jotka ovat nähneet Michael Monroen lavalla tietävät, että luvassa on aina maailmanluokan rockshow, jollaiseen kykenevät vain harvat ja valitut. Michael Monroe on yksi valituista, Suomen ainut oikea rocktähti ja elävä legenda. Tervetuloa Laulurinteelle, we salute you!

< Takaisin

Michael Monroe
 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry