15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Neljä Ruusua

"Mennään rannalle aurinkoa ottamaan, on vaikea huomata mistä suunnasta sitä saa. Uiminen ei tule kuuloonkaan, vesi tulee ja syövyttää sut kokonaan". Nyt on se vuosi. Se mystinen vuosi 2011, josta nuori Ilkka Alanko lauloi jo vuonna 1992 ilmestyneellä Haloo-albumilla. Albumi oli aikoinaan Neljän Ruusun todellinen läpimurtolevy. Levyllä yhtyeen kiinnostus uuteen teknologiaan ja silti lähes jääräpäinen halu soittaa rockia kohtasivat hedelmällisesti ja tavalla, jota suomalaisessa rockissa ei oltu aiemmin koettu. 2011-biisistä ei ehkä sitä jättihittiä tullut, mutta Haloo-albumilta niitä sikisi. Kansakunnan kollektiiviseen muistiin piirtyivät erityisesti biisit Juppihippipunkkari, Tie ajatuksiin ja Sun täytyy mennä.

Neljän Ruusun historia on täynnä erilaisia kokeiluja. Ilkka Alanko, Kode Koistinen, Lade Laakkonen ja Kämy Kämäräinen ovat kokeilleet siipiään sinfoniaorkestereiden kanssa, remix-albumilla, 4R:nä, Hunningolla baareissa -kiertueella (muun muassa Uimaharjun Pihkanokassa), sekä tuhat- ja taas tuhatpäisten festivaaliyleisöjen edessä. Yhtyeellä on plakkarissaan kulta– ja platinalevyjä, se on tehnyt satoja keikkoja, tehtaillut lukuisia hittejä ja luonut ylipäänsäkin uran, josta mikä tahansa suomalainen popyhtye voi vaan haaveilla. Ruusujen tarve uudistua on aina ollut kerrassaan ihailtavaa. Se lienee myös syy yhtyeen pitkään elinkaareen sekä suureen kansansuosioon. Sadattuhannet myydyt Ruusu-albumit puhuvat puolestaan.

Neljä Ruusua kunnioittaa 40-vuotiasta Ilosaarirockia kokoamalla rivinsä Laulurinteelle heinäkuussa. Samalla yhtye päättää myös muutaman vuoden mittaisen keikkataukonsa. Ja se on 20 vuotta yhteyttä aktiivisesti seuranneelle Ruusu-fanaatikolle juhlan paikka! On varmaa, että tuosta sunnuntain keikasta tulee ikimuistoinen. Lavalla nimittäin nähdään varmuudella yksi suomalaisen musiikin kaikkien aikojen hienoimpia nelikoita, hommassa jonka he todellakin osaavat: soittamassa helvetin hyvää pop-musiikkia!

< Takaisin

Neljä Ruusua
 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry