15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Von Hertzen Brothers

Aika velikultia

Von Hertzenin veljeskatraalla menee lujaa. Yhtyeen neljäs levy Stars Aligned ilmestyi maaliskuun puolessa välissä ja sen myötä bändiä viedään maailmalle hurjaa tahtia. Ja mikä on viedessä, sillä yhtyeellä riittää soittotaitoa, karismaa ja loistavia kappaleita muutaman valtion tarpeiksi. Onneksi ehtivät myös Ilosaarirockiin ennen maailmalle katoamista.

Bändi täytti vuoden 2001 albumillaan Experience Kingston Wallin jättämän vaativamman rockin aukon maamme musaskenessä. Vuonna 2006 ilmestyneestä – silloin vuoden parhaan rock-albumin Emman pokanneesta ja kultaa myyneestä – Approachista lähtien suomalainen rockyleisö on ottanut veljeskatraan vastaan antaumuksella. Ilahduttavaa onkin ollut huomata että perinteisesti hankalana koetulle progelle löytyy maassamme tilausta myös valtavirrasta. Siitä kielii edellisen, myös kultaa myyneen, levyn Love Remains the Same viihtyminen heti ilmestyttyään kolme viikkoa Suomen virallisen albumilistan kärjessä.

Von Hertzen Brothersin tuorein levy on ehdottomasti yhtyeen tähän astisista kunnianhimoisin ja monipuolisin. Värejä on lisätty palettiin, mutta homma pysyy silti mainiosti kasassa, eikä groovesta tahi jämäkästä rock-otteesta olla jouduttu monipuolisuuden takia tinkimään. Ja mikä parasta, bändi on aina ollut parhaimmillaan livenä. Eli huikea show on luvassa, kun veljekset Ilosaarirockin lavalle jo toistamiseen astelevat.

< Takaisin

Von Hertzen Brothers
 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry