Juhlajuttu 6/40: Keikkamuistot

Ilosaarirockin Nelkytvuottakeikkoja-kisa on saatu onnellisesti päätökseen ja voittajakin on tullut valituksi. Kisaan tuli mukava kasa vastauksia ja huikeimpien muistojen lukeminen sai silmäkulmat kostumaan myös toimiston ihmisiltä. Riippumaton raati valitsi lopulta voittajaksi lyhyen ja yksinkertaisen muistelun pitkien vuodatusten sijaan. Perustelu oli yksinkertainen: jos keikka on saanut miehen itkemään ja tämä sen julkisesti myöntää, on palkinto myönnettävä. Parhaita paloja kisan tuloksista on mahdollista lukea Rokkiviikolla julkaistavasta ”Ilosaarirock – 40 vuotta tarinoita” –kirjasta.

Voittaja:

PMMP 2007

“Tämä voi olla, koko elämämme ihanin hetki, ajetaan hiljempaa” sai nuoren miehen kyyneliin, kun tajusin eläväni nuoruutta juuri silloin ja siinä hetkessä.

Nimimerkki Pata

Hopeasijat:

Chumbawamba 1998

Omaleimaisin keikka ikinä oli Chumbawamban Ilosaaren keikka vuonna 1998, paras Ilosaarimuisto sen sijaan vuodelta 2002, jolloin olin saanut hieman toisenlaisen punk-pureman; lauantain festariaamu alkoi tuolloin ensiaputeltan kautta, koska olin saanut punkin tissiini!

Nimimerkki Peppi

Stam1na 2009

Etuhampaat meni jo perjantaina katuun seikkaillessa yöllä takaisin kämpille. Sattumoisin varattiin liput pelkästään Stam1nan tiimoilta, joka esiintyi lauantaina, ja kappas kummaa, ensimmäinen biisi mikä kerettiin Stam1nalta kuulla oli Hammasratas. Tuon takia Rokki -09 painui ikuisesti mieleen, ja toisaalta myös sen takia, että Rokki tuonna vuonna tuli maksamaan 9000 euroa. Mutta hauskaa oli koko rahan edestä!

Nimimerkki  Jake

Mike Monroe & Secret Chiefs 1986

Olin ollut jo vuosia kova Hanoi-fani, mutta en kerinnyt näkemään bändiä livenä ikinä. 1986 oli ikää jo kertynyt mittariin ruhtinaalliset 16 vuotta ja nyt oli pakko päästä. Jalassa oli keväällä Tukholman-luokkaretkireissulta ostetut mustat pvc-byysat, jotka silloinen tyttökaveri oli kaventanut tyköistuvan tiukoiksi. Päällä valkoinen kauluspaita (samanmallinen kuin Razzlella All those wasted years –videolla), käsissä helisi parin tuuman verran rannerenkaita ja musta tukka oli tupeerattu tyyliin sopivaksi. Siinä vaiheessa kun herra Monroe ryntäsi lavalle kultaisessa asussaan kädet nousivat väkisin ilmaan ja mielen täytti varsin muikea olo ja tyydytys. That’s Rock ‘n Roll.

Nimimerkki Rock ‘n Roll Makkonen

Röyksopp 2009

En ole varsinaisesti mikään kyseisen bändin edustaman “genren” fani, mutta Röyksoppin keikka oli maaginen! Menin telttaan jo hyvissä ajoin ja tunnelma oli jo silloin käsin koskelteltava… sähköinen! Keikkaa odotti myös tuntematon tyttö vierelläni, joka pyysi minua ja kavereitani tanssimaan alusta loppuun, ettei vain seisota paikalla rokkipoliisimaisesti. Ja niinhän me tehtiin! Mahtava keikka, mahtava yleisö ja prkl ILOSAARI!

Nimimerkki Vellu

Ultra Bra 1998

Ikää oli hurjat 18 vuotta. Hyviä ystäviä, hyvää musiikkia ja koko maailma valloitettavana.

Nimimerkki Ieva

Lue lisää muistoja Rokkiviikolla ilmestyvästä ”Ilosaarirock – 40 vuotta tarinoita” –kirjasta.


Aihe: Juhlajutut.