Kotiteollisuus ja Peer Günt sekoittavat Tohmajärven

Kassarock Tohmajärven Huviniemessä 28.-30.heinäkuuta.

Pohjois-Karjalan ylpeys, Tikkalan Kassan Baarin Kassarock järjestetään jo historiallisen kolmannen kerran 28.-30.heinäkuuta. Tapahtuman tulevaisuus oli talvella vaakalaudalla, Alkon ilmoitettua kansallisjuoma Sorbuksen myynnin lakkauttamisesta, mutta lopulta Alkon tempauksesta sisuuntuneet Kassarockin puuhamiehet Kotiteollisuuden Janne Hongiston johdolla päättivät jatkaa tapahtumaa ja tehdä siitä reilusti kookkaamman. Aiemmin Kassan Baarissa järjestetty pienen piirin punktapahtuma siirtyykin Huviniemen tanssilavalle Tohmajärvelle ja laajenee kolmipäiväiseksi. Kassarockin vetonauloja ovat itseoikeutetusti torstaina esiintyvä Kotiteollisuus, legendaarinen rockkopla Peer Günt ja kansainvälistä kuhinaa Tohmajärvelle lietsova Kosmikud (EST). Lauantaina Huviniemen lava tömisee perinteisissä merkeissä, kun Kassan Tansseissa tanhut tarjoaa pitkän linjan tanssiorkesteri Väliaikainen. Kassarockin ennakkoliput ovat myynnissä Kassan Baarilla, Tohmajärven Nesteellä, Joensuun Levy-Eskoilla ja Kiteen Infossa.

Janne Hongisto hurjana: “Tohmajärvi saa kyytiä”

Perinteisesti punkmusiikin merkeissä vietetty Kassarock soi heinäkuun viimeisenä viikonloppuna totuttua raskaampana. Torstaina Huviniemen lavalla nähdään todellinen veljeskansojen kamppailu, kun kotikentällään esiintyvä Kotiteollisuus kohtaa Viron Kotiteollisuudeksikin tituleeratun Kosmikudin. Naapurimaan suosituimpiin kuuluva yhtye yhdistelee vetäviä kertosäkeitä tiukkoihin riffeihin riehakkaalla tavalla. Suomessa Kosmikud on herättänyt huomioita versioimalla Kauko Röyhkän tuotantoa, Röyhkä jopa esiintyy Kosmikudin Mainostaulujen taakse –videolla. Torstai-illassa soittavat myös kebapmetalliksi musiikkiaan kutsuva Profiligate, melodista postrockia soittava KairariaK sekä tohmajärveläisen maalaishulluuden ilmentymä Karjalan Kannas, joka esittää rokkaavasti Irwin Goodmanin lauluja.

Perjantaina Kassarock tarjoaa maailmanluokan rockviihdettä ja kovassa nosteessa olevaa metallia Ablazerin johdolla. Joensuulaisen yhtyeen taannoinen keikka Ilosaarirockissa sai jopa iltalehdet arvailemaan kokoonpanoa seuraavaksi kansainväliseksi läpilyönniksi. Joensuulaisväriä edustaa niin ikään Old Red Sandstone, joka soittaa perinteisempää rockia. Ennen kuin illan pääesiintyjä Peer Günt aloittaa paahtonsa, lavalla kiipeävät myös Suomen vanhin pornogrind-yhtye Inferia sekä aiemmin Dunces-nimellä tunnettu Pohjois-Karjalan metalliylpeys Silentrain.

– Hitto nyt on sellanen kattaus orkestereita kasassa Kassassa, että tulee Tohmajärvi vapisemaan. Ei tulla antamaan yhtään armoa, kun Tikkala saapuu Huviniemeen. Sorbustakin on jemmattu muutama pullo pahimpaan janoon, että saapi etelän ihmeetkin maistaa oikeeta Kassan tunnelmaa. Mut eihän myö vellihousut nyt oikeesti mitään uhota, muuta kun lavalla, vaikka kuin ollaan tässä Tohmajärveä vallottamassa. Tappelut ja sen sellaset ei ole missään nimessä hyväksyttyjä, toteaa keikkamatkan päältä tavoitettu Kotiteollisuuden Janne Hongisto.

Lauantaina tanssitaan, järjestelyt hyvässä vauhdissa

Kassarockin varsinainen rockosasto nähdään torstaina ja perjantaina, lauantaina Huviniemen valtaa tanssiorkesteri Väliaikainen. Perinteisellä tanssilavalla hiihdelläänkin vanhaan malliin, järjestäjät ovat huolehtineen lipokkaitten luistamisesta varaamalla paikalle riittävästi perunajauhoa. Kassan Tansseja tahdittava Välikainen on perustettu jo vuonna 1979, ja kokoonpano tanssittaakin kassalaisia tuhansien keikkojen kokemuksella.

Huviniemen lava tarjoaa reilusti laajentuneelle Kassarockille toimivan ympäristön. Alueella on riittävästi parkkipaikkoja ja syytä ollakin, sillä asiakkaita mahtuu Huviniemeen yli 600. Tanssilavalle on rakennettu erillinen anniskelualue, joka palvelee kaikkina kolmena päivänä. Tarjolla on myös Kotiteollisuusmakkaraa ja -pyttipannua.

Kassarock Tohmajärven Huviniemessä 28.-30.heinäkuuta. Ennakkoliput myynnissä Kassan Baarilla, Tohmajärven Nesteellä, Joensuun Levy-Eskoilla ja Kiteen Infossa.


Aihe: Kaikkea siltä ja väliltä.