Ilosaarirock sai L.A.O.S:ia koko rahan edestä

Ilosaarirockin mediatoimitus sai L.A.O.S:in Erno Pellisen puhelimen päähän muutama päivä yhtyeen festarivierailun jälkeen. Mitkä ovat yhtyeen tunnelmat onnistuneen Ilosaarirock-keikan jälkeen?

Millainen maku ensimmäisestä Ilosaarirockin keikasta jäi bändille?

- Hyvä maku, järjestelyt toimivat. Huomaa, että on ammattimainen ja kokenut kaarti järjestämässä.

- Keikka oli loistava, yleisö oli aivan liekeissä teltan perälle asti. Vaikka olihan se aika jännittävää, kun kyseessä oli meidän ensimmäinen isompi festarikeikka, jossa ollaan punkin, hardcoren ja muun musiikin seassa. Perään mentiin vielä rytmiklubille heittämään dj-keikkaa, joka sekin oli loppuunmyyty ja meno oli loistava.

Miksi L.A.O.S:ia ei ole aikaisemmin näkynyt festivaaleilla?

- Festarikeikoissa on varmaan tullut kysynnän ja tarjonnan laki vastaan. Dj-keikkoja on ollut isoilla konemusafestareilla ja näin, mutta livekeikkoja ehkä noin kolme vuodessa. Niihin me aletaan nyt kunnolla satsaamaan.

- Ilosaarirockissa kokeiltiin uutta kokoonpanoa ja testattiin uusia biisejä ja homma toimi. Kiitos kuuluu myös järjestäjille, jotka buukkasivat meidät ajoissa ja tarjosivat kunnon palkkion, jotta saatiin hyvin aikaa treenata ja pyytää mukaan myös vierailijoita, kuten MC Reefer.

Alexandra ei ollut alusta asti L.A.O.S:n jäsen, miten hän tuli mukaan bändiin?

- Alexandra tuli mukaan ”virallisesti” viime vuoden aikana. Hän oli ensin muutamilla keikoilla mukana ja todettiin sitten, että nyt kyseessä on hyvä tyyppi, ahkera ja kiinnostunut bändin kehittämisestä. Päätettiin sitten ottaa hänet bändin neljänneksi jäseneksi.

Mitä kuuluu L.A.O.S:in levyprojektille?

- Kyselyjä meidän levystä on tullut paljon. Itsehän me infottiin ensin, että levy tulisi ulos kevään 2011 aikana.

- Albumi on ollut sellainen ikuisuusprojekti ja viime ajat me panostettiin tähän Ilosaarirockin keikkaan. Mutta nyt albumi on valmis, siihen on kasattu 12-13 biisiä ja sille etsitään sopivaa julkaisumuotoa, onko se joku brittiläinen levy-yhtiö vai meidän oma. Mutta viimeistään syksyn aikana levy tulee ulos, sen lupaan.

Haastattelu: Katja Kuikka


Aihe: Artistien kuulumiset.