Aihearkisto: Juhlajutut

Juhlajuttu 17/40: Mike Patton mökkeilemässä

Ilosaarirock-isäntä Jute Musikka jakoi Ilosaarirockille muistonsa Mike Pattonista ja karjalaisesta vieraanvaraisuudesta. Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Juhlajutut

Juhlajuttu 16/40: Saari täynnä sifonkihuiveja

Dingon tammikuussa 1984 julkaisema ensimmäinen sinkku Sinä ja Minä voitti television levyraadin selkein lukemin, joten yhtye alkoi olla myös haluttua tavaraa keikoille. Vielä suosio ei kuitenkaan ollut megalomaanista, vaan myös piskuisella Ilosaarirockilla oli varaa hankkia bänditulokas ohjelmistoonsa. Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Juhlajutut

Juhlajuttu 15/40: Karjalaisten ketkuilijoiden päämaja

Vuosi 1979 oli Popmuusikoiden historian tapahtumarikkain, yhdistys järjesti Ilosaarirockin lisäksi huiman määrän erilaisia tapahtumia ja konsertteja. Rock alkoi hamuta paikkaansa Joensuussa, ja Popmuusikoiden tapahtumissa saattoi jo nähdä paikallisten yhtyeiden ohella tunnetumpiakin yhtyeitä. Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Juhlajutut

Juhlajuttu 14/40: Dinosauruspukuja ja jäätyneitä sormia

Vuonna 2007 Ilosaarirockin ohjelmapäällikön pestiin astui lähes pystymetsästä 26-vuotias Panu Hattunen. Hattusen edeltäjä oli viimeisen vuosikymmenen ajan bongannut rohkeasti Ilosaarirockin ohjelmistoon jatkuvasti isompia kansainvälisiä nimiä. Varsinkin edelliskesän The Darkness oli ollut vaativa paketti tuotannollisesti ja henkisesti. Festivaali halusi pyrkiä jatkuvasti parempaan ja kauniimpaan lopputulokseen, joten Hattusella oli melkoinen paine niskoillaan. Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Juhlajutut

Juhlajuttu 13/40: Me pärjätään missä vaan

Joensuulainen Janne Sivonen oli 13-vuotias käydessään ensimmäisen kerran Ilosaarirockissa 90-luvun alussa. Festari oli nuorelle miehelle niin kokonaisvaltainen elämys, että mikään yksittäinen tapahtuma ei nouse esiin muistojen suosta. Seuraavan rokkinsa Sivonen sitten muistaakin hyvin. Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Juhlajutut

Juhlajuttu 12/40: Iso käsi rantojen miehiltä

Kun tulee sisään festivaalialueelle, huomaa siellä lavojen ympärille muodostuneet omat psykomaantieteelliset alueensa, joista kukin voi hakea omaa sielunmaisemaansa parhaiten vastaavan. Ehkä Ilosaarirockin portista sisään astuttuaan ei aivan tunne omakseen Sue-lavan punkkareita ja päälavan keskiluokkaa. Mutta jos ei käännykään oikealle kohti YleX-lavan tummanpuhuvaa tunnelmaa tai Rekkalavan paikallisvoittoista revittelyä, vaan kääntyy vasemmalle, tulee vastaan uusi maailma. Kun on kulkenut ohi myyntikojujen muodostaman käytävän, kusilaarien ja muoviasuissa sumopainivien sankareiden, saapuu Rentolavalle muiden hippien, reggaeväen ja hipsterien sekaan. Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Juhlajutut

Juhlajuttu 11/40: Nakkikioskitarinoita

Festivaalit ovat pullollaan legendoja. Usein tarinat liittyvät artisteihin, mutta niiden paikkansapitävyyden tarkistaminen voi olla mahdotonta. Jos olette joskus ihmetelleet, miksi Oasis ei ole ikinä soittanut Ilosaarirockissa, vaikka se sopisi festareille kuin nenä päähän, niin älkää ihmetelkö enää. Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Juhlajutut 1 kommentti

Juhlajuttu 10/40: Ravintolamuusikko Ronkaisesta muoviruusuihin

Kesällä 1976 Joensuun Popmuusikot järjesti peräti kaksi Ilosaarirock-nimellä kulkenutta ulkoilmakonserttia Ilosaaressa. Molemmissa konserteissa esiintyi joensuulainen kokoonpano nimeltään Sight. Sanomalehti Karjalainen arvioi Sightin esiintymistä: The Sight jyräsi rokkinsa vauhdilla. Pojat itsekin innostuivat välillä niin, että basisti loikki alas lavalta. Tosin kitaran vahvistimeen yhdistävä johto asetti rajoituksia loikkien pituudelle. Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Juhlajutut

Juhlajuttu 9/40: Lavalla klassinen sinfonietta ja puolikas autonromu

Ilosaarirock on tullut kauas niistä ajoista, kun esiintymislavaksi riitti naapurin Penan kuorma-auto ja äänentoistoksi pari hassua kaiutinta. The Darknessin, Musen ja Commonin kaltaiset supertähdet vaativat jo hieman enemmän. Tähän saakka festarin suurin ja vaativin produktio on eittämättä ollut Mondo Cane Ilosaarirockin YleX-lavalla vuonna 2008. Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Juhlajutut

Juhlajuttu 8/40: Sperm-mies Koponen pistää tuppukylän sekaisin

Vuonna 1973 Ilosaarirock-porukkaan tuli mukaan tunnettu performanssitaiteilija Mattijuhani Koponen. Lappeenrannassa syntynyt ja maailmaa paljon nähnyt Koponen oli saanut valtakunnallista julkisuutta suorittamalla The Sperm -yhtyeensä kanssa yhdyntää simuloivan performanssiesityksen Helsingissä. Kekkoslovakian vastaus provosoivaan taiteeseen oli selvä: Koponen vankilaan. Ei kerran, vaan kahdesti. Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Juhlajutut