Aihearkisto: Ihmiset ja ilmiöt

Kun unelmat menevät uusiksi

Kaikki meistä tietävät sen tavallisen tarinan: nuori mies tai nainen pääsee ylioppilaaksi, unelmat kantavat pilviin asti ja tulevaisuuteen vievä tie on tasainen. Kaiken pitäisi olla loistavasti, kunnes mukava elämä muuttuu syystä tai toisesta joksikin muuksi. Näin käy myös Tuija Lehtisen romaanissa Roskisprinssi, … Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Ihmiset ja ilmiöt, Kaikkea siltä ja väliltä

Simmarit, sammarit, kummarit ja pipo?

Riikka Tampereelta on pukeutunut värikkääseen kokonaisuuteen. Hänelle värit symboloivat iloa ja onnellisuutta. Värikkään asunsa Riikka on kerännyt second handeista ja maailmalta. Marja Turusta ja Ihva Joensuusta. Leideillä oli kova kiire eteenpäin eikä asuista saatu enempää informaatiota. Meeri on saapunut rokkaamaan … Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Ihmiset ja ilmiöt

Ilman lippuakin voi olla hauskaa

Ilosaarirockiin myytiin tänäkin vuonna 21 000 lippua, mutta todellisuudessa festarikansan populaatio on huomattavasti tätäkin suurempi. Aitojen ja porttien ulkopuolelle on saapunut jälleen monia sellaisia, jotka syystä tai toisesta eivät ostaneet lippua. Esimerkiksi 22-vuotias Juuso Narsakka saapui liputta Lappeenrannasta asti oleilemaan … Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Ihmiset ja ilmiöt 1 kommentti

Junalla Ukkosmaineen matkassa

Verkkotoimituksen valokuvaaja Tomi Palsa matkusti joensuulaisen Ukkosmaineen mukana junalla Niinivaaralle. Yleisöryntäyksestä johtuen edes toimittajamme ei mahtunut kyytiin. Kuvat: Tomi Palsa

Tallennettu kategorioihin Artistien kuulumiset, Ihmiset ja ilmiöt

Portit avautuvat, tervetuloa Ilosaareen!

Kello alkaa lähennellä kahtatoista launataina. Pääportin edessä ja takana käy kuhina. Ei järetöntä ihmisryysistä portilla ole, mutta ensimmäisenä festareille haluavat ovat ajoissa paikalla. Toisella puolen malttamaton festariyleisö odottaa pääsyään alueelle, toisella puolen laukujen tarkastajat saavat vielä viimehetken ohjeita. “Kolme per … Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Ihmiset ja ilmiöt

Kerubin Suvitanssit: Hyvää elämää!

Kerubin suvitanseissa rutistettiin jo kolmas ilta putkeen. Tiistaina pistettiin nahkahousut pärisemään, keskiviikkona vietettiin rentoa elämää ja torstaina oli aika tutkistella suomalaista sielunelämää vielä hieman syvemmältä. Rentoa elämää! Keskiviikon kattauksessa paikallisesta osaamisesta huolehti laatumuusikoilla varustettu Messenger of Sound. Yhtyeen tarjoilemat soul-klassikot … Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Ihmiset ja ilmiöt, Kaikkea siltä ja väliltä, Keikkajutut

Rokkitukat tanssittivat helteistä Kerubia

Pyöreitä vuosia täyttävä Ilosaarirock aloitti tänä vuonna tunnelmannostatuksen hyvissä ajoin Kerubissa järjestettävien Suvitanssien muodossa. Osana Popkatu-tapahtumaa järjestetty kolmen ilmaiskonsertin ketju muodostaa näin ollen ainutlaatuisen klubifestaritunnelman juhlaviikonlopun kynnykselle. Festarin varhaisten vuosien pääkallopaikalla, Pielisjoen Ilosaaressa, järjestettävien keikkojen ensitahdit kuultiinkin tiistaina, kun lavalle … Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Ihmiset ja ilmiöt, Keikkajutut

Löysät pois!

Ensimmäinen huuto, joka kaikuu korviin huikeaa vauhtia valmistuvalle festarialueelle saapuessa. Pitää muuten paikkansa. Rocktalkoolaisen päivä on raskas ja hikinen, eikä raksalla löysäillä. Tahti on huima. Parhaillaan ohi vipeltävät talkoolaiset ja nousevat rakennelmat muistuttavat tahdiltaan nopeutettua elokuvaa. Kun alueen kiertää ympäri, … Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Ihmiset ja ilmiöt, Kaikkea siltä ja väliltä

Ilosaarirockin avajaiset

Nyt se on vihdoin täällä! Ilosaarirockin 40-vuotisjuhlaan viikonloppuna huipentuva rokkiviikko nimittäin. Liisa Pöntinen ja Leena Nyyssönen hykertelivät muiden aikaisten elämöijien tavoin rokkiviikon avajaisissa Joensuun Ilosaaressa. Hymäilyn kohteena oli Joensuun Popmuusikoiden toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen, joka julisti Suomeen rock-rauhan. Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Ihmiset ja ilmiöt

Roskisprinssi ja Heikki Stellasta

Ilosaarirock tekee yhteistyötä Joensuussa kuvatun Roskisprinssi-elokuvan kanssa, joka saapuu ensi-iltaan 29. heinäkuuta. Elokuva on Raimo O Niemen ohjaus Tuija Lehtisen vuonna 1991 ilmestyneestä nuorisoromaanista. Nuorta rakkautta ja kesän ihanuutta kuvaavan elokuvan tunnuskappaleeksi on kohonnut joensuulaisen Stella-yhtyeen uuden albumin ensimmäinen single Kutsumattomat vieraat jääkää kotiin. Lue lisää »

Tallennettu kategorioihin Ihmiset ja ilmiöt