15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Festivaalialue

Ilosaarirockin festivaalialueena toimii Joensuun Laulurinne aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Matkaa kaupungin torilta kertyy reilu kilometri. Laulurinne rakennettiin Joensuuhun vuonna 1986 suurtapahtumien järjestämispaikaksi ja kaupunkilaisten virkistysalueeksi. Ilosaarirock on suurin alueella järjestettävä jokavuotinen tapahtuma.

Esiintymislavat Ilosaarirockissa

Päälava, YleX-lava, Sue-lava, Rentolava ja Rekkalava muodostavat Ilosaarirockin esiintymisareenat.

Esiintymiset on porrastettu siten, että Päälavalla ja Rekkalavalla soitetaan yhtä aikaa ja puolestaan YleX-lava, Sue-lava ja Rentolava tarjoavat musiikkinautintoja samanaikaisesti.

Päälava

Päälava sijaitsee Laulurinteen keskinurmella. Päälavan alueelta löytyy myös kaksi anniskelualuetta ja alueen laidoilta ruokamyyntirivistö. Päälavan edustalla on koroke pyörätuolilla liikkuville.

YleX-lava

YleX-lavana toimii kapasiteetiltaan n. 8000 henkeä vetävä teltta. Lavan alueella järjestetään perjantaina 15.7. festivaalin aloittava Sulo-klubi. Teltassa on miksaustornin vieressä päälavan tavoin koroke pyörätuolilla liikkuville. Anniskelualue löytyy teltan perältä. YleX-radiokanava toimii Ilosaarirockin yhteistyökumppanina taltioiden teltan esitykset ja lähettäen niitä kanavallaan.

Sue-lava

Sue-lava sijaitsee heti pääportin tuntumassa. Sue-lavan pimennetyssä teltassa esiintyy kiinnostaville ulkomaalaisia ja kotimaisia orkestereita. Sue-lava aloittaa sointinsa jo perjantaina 15.7. Töminällä.

Rentolava

Rytmimusiikkiin keskittyvä Rentolava Linnunlahden uimarannan ympäristössä on muodostunut omaksi festivaalikseen festivaalin sisällä. Rantahiekassa tanssitaan kiireet pois, rentoudutaan ja nautitaan. Rentolavan esiintyjien vaihtuessa kansaa tanssittaa Tunnelmissa-reggaedisco. Dj-toimintaan keskittynyt lava soittaa hyväntuulista ja äärimmäisen tanssittavaa rytmimusiikkia maailman eri kolkilta.

Rannan alueella sijaitsee Rentolavan lisäksi mm. wc-alue, anniskelualue sekä ruokamyyntikojuja.

Rekkalava

YleX-teltan kupeessa sijaitseva Rekkalava tarjoaa esiintymispaikan uusille ja mielenkiintoisille kyvyille. Rekkalava soi jo perjantaina 15.7. Sulo-klubilla.

Klubit

Festivaalin avaavat perjantaina Sulo- ja Töminä-klubit. Sulo toimii YleX- ja Rekkalavalla. Töminä jytisee pimennetyn Sue-teltan sisällä.

Sulo ja Töminä ovat ikärajattomia. Klubeilta löytyy rajattu anniskelualue, jonne pääsyyn vaaditaan 18 vuoden ikä.

Lisäksi Ilosaarirockin virallisia klubeja järjestetään ravintola Kerubissa (Siltakatu 1, Ilosaari).

Narikat ja viinanarikat

Narikat sijaitsevat festivaalialueen porttien tuntumassa (katso kartta). Tavalliset vaatenarikat maksavat kaksi euroa, viinanarikat ovat ilmaisia. Jos pystyt hoitamaan maksun tasarahalla, helpotat työtämme huomattavasti ja jonotusajat lyhenevät. Narikoiden aukioloajat ovat perjantaina klo 17-03, lauantaina klo 11-02 ja sunnuntaina klo 11-01. Huolehdithan että käyt noutamssa tavarasi ennen sulkemisaikaa! Emme vastaa hakematta jätetyistä tavaroista.

Alkoholituotteet viinanarikkaan

Alkoholijuomien tuominen festivaalialueelle on kielletty. Myöskään tyhjiä tai vettä tms. sisältäviä alkoholipulloja ei saa tuoda alueelle. Tämä siksi, että järjestyksenvalvojan on mahdotonta tietää, mitä pullosi sisältää. Alkoholit tulee jättää niille varattuihin viinanarikoihin. Viinanarikat ovat ilmaisia! Narikoiden aukioloajat ovat perjantaina klo 17-03, lauantaina klo 11-02 ja sunnuntaina klo 11-01.

Rannekkeenvaihto

Ennakkolippuja vaihdetaan rannekkeisiin perjantaista sunnuntaihin Linnunlahdentien varrella sijaitsevissa vaihtopisteissä. Katso vaihtopisteiden sijainti kartalta. Pisteet ovat avoinna perjantaina klo 15-23, lauantaina klo 10-23 ja sunnuntaina klo 12-20. Huolehdithan rannekkeestasi, tarkista saantihetkellä että ranneke on kiinnitetty hyvin ja se pysyy kädessäsi.

PDF-lippuja vaihdetaan rannekkeisiin Pääportin vieressä sijaitsevalla vaihtopisteellä.

Portit

Festivaalialueelle johtaa kaksi porttia: pääportti Linnunlahdentien varressa ja YleX-portti YleX-lavan läheisyydessä. YleX-portti toimii Sulo-klubin sisäänkäyntinä. Kumpikin portti palvelee viikonlopun ajan. Portit aukeavat lauantaina ja sunnuntaina klo 12 ja ensimmäiset bändit aloittavat klo 13. Uimaranta suljetaan molempina päivinä päälavan viimeisen bändin aloittaessa.

Ruoka-, koru- ja vaatemyynti

Ilosaarirockissa on yhteensä parisenkymmentä ruokamyyjää ja kymmenkunta koru- ja vaatemyyjää. Ruokamyynti on sijoitettu kootusti yhteen päärivistöön. Myös YleX-lavan ja Rentolavan vierestä ja Ravileirinnästä löydät ruokamyyntipisteitä. Ruokamyyntikojuista löytyy liha-, kasvis- ja vegaaniruokaa.

Anniskelualueet

Ilosaarirockin festivaalialueella on neljä anniskelualuetta.

Kaikkien anniskelualueiden ikäraja on 18 vuotta. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi, toisin sanoen, pidä mukanasi jokin virallisista henkilöllisyystodistuksista (kuvallinen henkilökortti, passi tai ajokortti).

Alkoholin kuljettaminen anniskelualueiden ulkopuolelle on kielletty.

WC-alueet

Käytä näitä, pissi vessaan! Elä pissi minne vaan, kun voit pissiä lukuisiin bajamajoihin ja pisuaareihin mitä alueella on. Sinne tänne pissitty pissa päätyy vesistöihin, eikä kaloilla ole hyvä olla! Alueilla on myös useita inva-wc-tiloja.

Vesipisteet

Festivaalialueella sekä tilapäisillä telttailualueilla on useita vesipisteitä. Muista huolehtia nestetasapainostasi juomalla riittävästi vettä!

Kierrätys ja roskat

Festivaalialueella ja leirintäalueilla on useita kierrätyspisteitä, joissa lajitellaan mm. bio- ja sekajäte, lasi ja metalli. Ilosaarirockin myyntipailoita saatavat lautaset ovat biohajoavia eli biojätteen sekaan kuuluvia. Myös ruokailuvälineet, ne muovisenkin näköiset (PLA-muovi) kuuluvat bioroskien sekaan. Paikalla on kierrätysoppaita, jotka opastavat mihin roskikseen mikäkin roska kuuluu.

Tupakointikieltoalueet

Tupakointi lavojen edustoilla on kielletty uuden tupakkalain mukaisesti. Noudatathan kieltoa, kaikilla on mukavampi ja turvallisempi olla kun ruuhkassa ei röyhytellä.


< Takaisin

 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry