15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Saapuminen

Ilosaarirock järjestetään Joensuussa. Muistathan, että ekologisuus lähtee pienistä teoista, käytä siis kimppakyytejä tai julkisia kulkuvälineitä. Juniin lisätään Ilosaarirockin ajaksi lisävaunuja ja erityisiä Rokkivuoroja. Lisäksi monet tahot järjestävät bussikyytejä Ilosaarirockiin.

Junat

Junalla pääsee helposti ja ekologisesti Ilosaaarirockiin. Junien aikataulut voit tarkistaa VR Matkahausta. VR järjestää Ilosaarirockia varten oman Rokkijunan Helsingistä Joensuuhun ja takaisin. Muihin juniin on lisätty Rokin ajaksi vaunuja. Rokkijuna lähtee Joensuusta kohden Helsinkiä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 00.50 ja on perillä Helsingissä klo 06.19.

Kimppakyydit ja bussikuljetukset

Useat yhdistykset ja matkanjärjestäjät tekevät bussimatkoja Ilosaarirockiin. Se on helppo, ympäristöystävällinen ja mukava tapa matkustaa festareille ja tavata uusia ihmisiä.

Helsinki-Joensuu-Helsinki:
Järjestäjä: Aseistakieltäytyjäliitto
Lisätietoja: akl-web.fi

Helsinki-Joensuu-Helsinki:
Järjestäjä: Elmu ry
Lisätietoja: www.elmu.fi

Helsinki-Joensuu-Helsinki:
Järjestäjä: Riskiretket
Lisätietoja: www.riskiretket.fi

Rovaniemi/Tornio/Kemi/Oulu-Joensuu ja takaisin:
Järjestäjä: Pamin tilausliikenne
Lisätietoja: www.pamintilausliikenne.fi

Oulu-Joensuu-Oulu:
Järjestäjä: Rotos ry
Lisätietoja: www.rotos.fi

Myös näiden sivujen keskustelupalstalla on oma keskustelualue kimppakyytien järjestämiseen. Muista kuitenkin olla tarkkana kenen kyytiin lähdet!

Rokkibussit liikennöivät rautatieaseman ja Laulurinteen välillä

Rokkibussit liikennöivät perjantaina ja lauantai-aamupäivän aikana kuljettaen festivaaliyleisöä junien saavuttua rautatieasemalta festivaalialueelle ja sunnuntaina festivaalialueelta takaisin asemalle/paluujunille. Perjantaina ja lauantaina kohti Laulurinnettä ajavat bussit pysähtyvät myös koulumajoituksessa. Rokkibussit lähtevät rautatieasemalta junien saavuttua ja bussien täytyttyä. Rokkibussien pysäkki sijaitsee Tiedepuiston edessä (katso kartta), josta bussit starttaavat sunnuntaina noin klo 17, 17.30, 23.45 ja 00.15.

Ilosaarirockin aikana Tiedepuiston edessä toimii myös tilapäinen taksitolppa. Ula-taksin puhelinnumero on 0600 90100.

Muuttuneita liikennejärjestelyitä Ilosaarirockin aikana

Ilosaarirock aiheuttaa tilapäisiä muutoksia Laulurinteen ja sen lähialueen liikennejärjestelyissä. Järjestelyiden tarkoituksena on helpottaa ja turvata yleisön liikkuminen alueella ja rauhoittaa lähialueita. Suosittelemme paikallista yleisöä saapumaan alueelle kävellen tai pyöräillen. Valvottu pyöräparkki sijaitsee jäähallin edessä (katso kartta).

Linnunlahdentie muuttuu Laulurinteen kohdalla kävelykaduksi

Festivaalialueen vieressä kulkeva Linnunlahdentie suljetaan moottoriajoneuvoilta perjantaina 15.7. klo 17.00. Tämä vaikuttaa autolla saapumiseen Raviradan paikoitusalueille. Autolla pääset paikalle helpoiten saapumalla ennen tien sulkemista. Tien sulkemisen jälkeen liikenne Raviradalle tapahtuu ainoastaan Heinäpurontien kautta. Ks. kartta. Linnunlahdentie aukaistaan jälleen moottoriajoneuvoille maanantaina klo 06.00.

Linnunlahdentie muuttuu yksisuuntaiseksi: ajo vain Länsikadun suunnasta

Linnunlahdentie muuttuu yksisuuntaiseksi perjantaina 15.7. klo 12.00. Tielle pääsee ajamaan vain Länsikadun suunnasta. Ajo Linnunlahti Campingiin ja Hallitien parkkitaloon tapahtuu tätä kautta. Tie suljetaan liikenteeltä klo 17.00.

Länsikatu suljetaan Ilosaarirockin ajaksi väliltä Papinkatu-Eteläkatu, Papinkatu yksisuuntainen välillä Sepänkatu-Länsikatu

Länsikatu suljetaan moottoriajoneuvoilta ja kevyeltä liikenteeltä perjantaina klo 18 Papinkadun ja Eteläkadun väliseltä osuudelta. Tie pysyy suljettuna maanantaihin klo 6.00 saakka. Papinkatu muuttuu yksisuuntaiseksi perjantaina välillä Sepänkatu-Länsikatu. Ajo viikonlopun aikana vain Länsikadun suunnasta.

Pysäköintikieltoja lähikaduilla

Jotta liikenne toimisi ilman suuria ruuhkia, noudata pysäköintikieltoja! Lähikaduilla on Ilosaarirockin viikonloppuna tilapäisiä pysäköintikieltoja. Pysäköintiä valvoo järjestyksen- ja pysäköinninvalvojien lisäksi poliisi. Pysäköinti Linnunlahdentielle tai sen reuna-alueille on kielletty.

Pysäköinti on kiellettyä myös Heinäpurontien reunalla matkalla leirintäalueille. Myös täällä pysäköintiä valvoo pysäköinninvalvojien lisäksi poliisi.

Muistathan että majoittuminen muualla kuin virallisilla leirintäalueilla on kielletty.

Parkkialueet autoille

Ilosaarirockin asiakkaitten on mahdollista pysäköidä Hallitien vartioituun parkkitaloon, josta huolehtii Joensuun Pysäköinti Oy. Parkkitalo sijaitsee Linnunlahti Campingin vieressä ja parkkeeraaminen sinne maksaa 15€ / viikonloppua. Parkkitaloon ajo tapahtuu perjantaina Linnunlahdentietä pitkin (ajo Länsikadun suunnasta). Autoa ei voi siirtää parkkitalosta pois viikonlopun aikana vaan vasta sunnuntaina klo 17-24. Autolla pääsee käymään lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16. Maksaminen hoidetaan sunnuntaina parkkitalon maksuautomaateille perjantaina saatua parkkilippua vastaan. Pidä siis huoli parkkilipusta, jätä se turvalliseen paikkaan!

Ilosaarirockin muut parkkialueet sijaitsevat Raviradan edessä Linnunlahdentien varressa. Varsinaisten hiekkaparkkialueiden lisäksi parkkialueina toimivat raviradan autokatsomo ja kavioura. Pysäköinti Linnunlahden tielle tai sen reuna-alueille on kielletty. Raviradan parkkialueella veloitus on 15€ / pysäköintikerta. Ajoneuvoissa yöpyminen on parkkialueilla kielletty.

Parkkipaikkoja on rajoitettu määrä. Muista, että juniin on lisätty lisävaunuja Ilosaarirockin ajaksi.

Pyöräparkki palvelee festivaaliviikonloppuna

Laulurinteen tuntumassa, noin 150 metriä festivaalialueen pääportista jäähallin edessä sijaitsee valvottu pyöräparkki (katso kartta). Jos saavut polkupyörällä, jätä pyöräsi sinne. Pyöräparkki on avoinna festivaaliviikonloppuna perjantaina klo 17-03, lauantaina klo 11-02 ja sunnuntaina klo 11-01. Polkupyörän jättäminen parkkiin maksaa 2€ / kerta. Muista noutaa pyöräsi jajoissa ennen parkin sulkemisaikaa. Emme vastaa parkkiin jätetyistä pyöristä.


< Takaisin

 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry