15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Poppipuistikko

Ilosaarirock on tehnyt jo vuosia töitä festivaalin aiheuttaman ympäristökuormituksen pienentämiseksi. Festivaalialueella on panostettu kierrätykseen, energia on vaihdettu vihreään sähköön ja tuotteet on valmistettu luomupuuvillasta. Työntekijöitä ja asiakkaita on kannustettu luonnon huomioimiseen festivaalikäyttäytymisessä. Esimerkiksi turhia ajoja ja tyhjänä kulkevia autoja on pyritty vähentämään. Suuren tapahtuman järjestäminen ei ole minkään sortin ympäristöteko, mutta luonnolle aiheutuvaa kuormaa on mahdollista pienentää. Se vaatii tietoa, osaamista ja ennen kaikkea asennetta.

UNESCO / MaB yhteistyössä Pohjois-Karjalan biosfäärialueen kanssa Vuonna 2011 Ilosaarirock on aloittanut ainutlaatuisen yhteistyön UNESCOn kanssa festivaalin ympäristötyön tiimoilta. Ilosaarirock ja UNESCOn Pohjois-Karjalan biosfäärialue ovat pystyttäneet Kolin kansallispuiston viereen, osaksi Koli Cultura-keskuksen nimikkopuupuistoa, Poppipuistikoksi nimetyn puistikon, joka symbolisoi 40-vuotta täyttävän festivaalin laajamittaista ympäristötyötä sekä koko kulttuurialan tavoitetta edistää kestävää kehitystä. Alue on nimetty Poppipuistikoksi. Puistikon ensimmäiset koivut istutettiin torstaina 19.5. Poppipuistikko tulee jatkossa kasvamaan vuosittain Pohjois-Karjalan kulttuuri- ja ympäristötekojen myötä. Ilosaarirock on sitoutunut lahjoittamaan joka vuosi hiilijalanjälkensä mukaisen summan luonnonsuojelukohteeseen ja jokaisen vuoden myötä Poppipuistikkoon kohoaa uusi puu. Festivaali haastaa myös bändit, asiakkaat, yhteistyökumppanit ynnä muut mukaan ympäristötyöhön. Poppipuistikossa on tilaa vaikka kuinka tuuhealle metsälle!

Tutkimus kasvihuonepäästöistä

Ilosaarirock teetti perinpohjaisen tutkimuksen kesän 2010 festivaalin kasvihuonepäästöistä, joiden mukaan tapahtuman hiilijalanjälki on laskettu. Tutkimuksen avulla festivaalin on mahdollista seurata päästöjä ja tehdä tarvittavia toimia niiden pienentämiseksi.

Lahjoitus luonnonsuojeluun

Kuten jo tulikin mainittua, Ilosaarirock on lupautunut maksamaan joka vuosi kompensaatiomaksun kasvihuonepäästöistään. Maksu määräytyy EU:n päästökaupan hintojen mukaan. Summa luovutetaan vuosittain päätettävään luonnonsuojelukohteeseen. Vuoden 2010 Ilosaarirockin kasvihuonepäästöistä rahat menevät rupiliskojen suojeluun Pohjois-Karjalassa. Alla taiteilija Tomi Riionheimon näkemys hämmentyneestä rupiliskon poikasesta.

Rupilisko


Nämä sivut pitävät sisällään reilun paketin infoa ympäristönsuojelusta ja vinkkejä siitä, miten kuka tahansa voi osallistua Laulurinteen siistinä pitämiseen ja päästöjen vähentämiseen. Tutustukaa ja muistakaa, että kertakäyttöisyys on kirosana!

Pyhäselän paikallisosuuspankki Rupiliskon suojelussa on mukana myös Pyhäselän paikallisosuuspankki. POP Pankki tuplasi Ilosaarirockin maksaman kompensaatiomaksun ja näin rupiliskot saavat tuplasti uusia lampia joissa temmeltää!


< Takaisin

 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry