15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Mitä sinä voit tehdä?

Ilosaarirock tykkää luonnosta. Laulurinne on mahtavan kaunis paikka ja sellaisena se halutaan säilyttää. Festivaalit tuottavat valitettavasti valtavat kasat jätettä, eivätkä ole muutenkaan ympäristön suurimpia suosikkeja. Ilosaarirock tekee paljon työtä pienentääkseen ympäristön kuormittumista, mutta sinun panoksesi on yhtä tärkeä. Alla muutamia esimerkkejä kuinka voit osallistua talkoisiin.

Tuo mukanasi vain mitä tarvitset ja siivoa jälkesi!

Miksi kantamaan mukaan ylimääräistä?

Kierrätä ja pistä roskat roskiin!

Rokissa kierrätetään jätettä. Alueelta löytyy lukuisia roskiksia biojätteelle, sekajätteelle, metallille, lasille ja kartongille.

Kierrätys: Biojäte Biojäte (vihreä)

Ruokamyyntipaikoilta saatavat lautaset ja ruokailuvälineet, myös ne muovisen näköiset. PLA-muovi on biohajoavaa, uusiutuvista raaka-aineista tehtyä muovia. Tänne myös servetit, ruuantähteet ja muu eloperäinen maatuva aines. Ei tupakantumppeja.


Kierrätys: Energiajäte Energiajäte (oranssi)

Energiajätteenä kerätään useita pakkausmateriaaleja, erityisesti muovia. Energiajakeista tuotetaan sähköä ja lämpöä seoksena muiden polttoaineiden kanssa. Energiajätteeseen menee muovikääreet, elintarvikkeiden muoviset pakkaukset huuhdeltuina, kuten kuten viili- ja jogurttipurkit, voi- ja margariinirasiat, muovikanisterit ja -sangot, ämpärit, muovikassit, styroksit, likaantunut, kostea pahvi ja kartonki, paperi ja pienet puujätteet.


Kierrätys: Sekajäte Sekajäte (punainen)

Kaikki se jäte, joka ei kuulu muihin roskiksiin ja jota ei voi kierrättää.


Kierrätys: Metalli Metalli (musta)

Peltipurkit, metalliset purkkien kannet, kruunukorkit ja muu metalli.


Kierrätys: Lasi Lasi (sininen)

Pilttipurkit ja lasipullot. Pulloissa saa olla etiketit ja sulkimet paikallaan.


Kierrätys: Kartonki Kartonti (ruskea)

Ruskea kartonki, paperikassit, kaljakääreet. Ei märkää tai likaista materiaalia, kiitos.


Kierrätys: Tupakantumpit Tupakantumpit

Tupakantumpit sisältävät useita myrkyllisiä kemikaaleja ja maatuvat erittäin hitaasti. Myrkyt varastoituvat maaperään ja kulkeutuvat vesistöihin. Niitä on myös inhottava siivota. Tupakantumpit kuuluvat niille varattuihin tuhkakuppeihin.


Juo vettä, mutta omasta pullosta!

Alueelle saa tuoda tyhjiä tai avaamattomia limupulloja, joita voi täyttää alueen lukuisista vesipisteistä.

Pissi vessaan!

Elä pissi minne vaan, kun voit pissiä lukuisiin bajamajoihin ja pisuaareihin mitä alueella on. Sinne tänne pissitty pissa päätyy vesistöihin, eikä kaloilla ole hyvä olla!

Käytä julkisia!

Yhdessä on hauska matkustaa! Juniin on lisätty vaunuja Rokkiviikonlopuksi. Ilosaarirockin sivuilla on vinkkejä bussikyyteihin ja sivujemme keskustelupalstalla voi sopia kimppakyydeistä.


< Takaisin

 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry