Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Uutiskirje Hiilijalanjälki Keskustelu

65daysofstatic (UK)

Nyt kaikki hyvän musiikin ystävät korvat hörölle: laatua on nimittäin tarjolla, kun brittiläinen intrumentaaliorkesteri 65daysofstatic tekee heinäkuussa ensivierailunsa Suomeen. Vuonna 2001 perustettu ja viisi studioalbumia julkaissut yhtye ei ole koskaan keikkunut mainstream-listojen kärjessä, mutta musiikkipiireissä kautta maailman 65daysofstatic tunnetaan sinä bändinä, joka tekee Musiikkia isolla alkukirjaimella, laadusta tinkimättä. Niin Mogwaihin kuin Aphex Twiniinkin rinnastettu yhtye soittaa elektronista, instrumentaalista post-rockia jossa helisevät kellopelit ja raskaat bassokuviot elävät rinta rinnan sulassa sovussa.

65daysofstatic voi viedä kuulijansa vanhojen konsolipelien action-tunnelmista dramaattisiin, elokuvallisiin sfääreihin jopa saman kappaleen aikana. Jos yhtyeen musiikkia pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, se sana olisi ISO. Bändin kappaleet ovat aina valtavia ja ladattu täyteen tunnetta. Jos et usko, kuuntele vaikka Radio Protector tai Retreat! Retreat!

Jos musiikin hienouteen on mahdollista tikahtua, se todennäköisesti tapahtuu Ilosaaressa 65daysofstaticin keikalla.

65daysofstatic