Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Uutiskirje Hiilijalanjälki Keskustelu

Black Star (USA)

Vuonna 1998 hip hopin underground koki mullistuksen. Indiesuuruudet Mos Def ja Talib Kweli yhdistivät voimansa ja julkaisivat yhteislevyn nimellä Black Star. Vaikka kaksikko on myöhemmin tullut tunnetuksi menestyneiden soolouriensa myötä, erittäin monille hip hopin seuraajille nimenomaan Black Star on se tärkein ja rakkain Mos Defin ja Talib Kwelin luovuuden hedelmistä.

Black Starin tähän mennessä ainoaksi jäänyt levy ei noussut listakärkeen, mutta sen merkitys on suurempi kuin myyntiluvut. Levy oli arvostelumenestys ja vaikutti vahvasti underground-skeneen. Black Star oli osa A Tribe Called Questin, De La Soulin ja Jungle Brothersin perustamaa Native Tongues -kollektiivia, joka 90-luvulla halusi erottautua suurelle yleisölle paremmin tutuksi tulleesta, korostetun väkivaltaisesta gangsta-räpistä positiivisilla ja usein afrosentrisillä lyriikoillaan.

Black Starin jälkeen Talib Kweli ja Mos Def ovat tulleet tunnetuiksi soololevyillään ja Mos Defin tapauksessa myös Hollywood-elokuvien näyttelijäsuoritusten ansiosta. Duon comebackia on kuitenkin odotettu kuin kuuta nousevaa. Marraskuussa 2011 vuosien odotus palkittiin, Black Star julkaisi uuden singlen nimeltä Fix Up. Samalla ilmoitettiin uuden Black Star -levyn, Aretha Franklinin inspiroiman mixtapen julkaisemisesta.

Black Star ei ole tulossa Ilosaarirockiin pelkästään muistelemaan menneitä, vaan esittämään uunituoretta materiaalia. Ja sehän meille kelpaa! Mos Defin keväisen Suomen keikan perusteella on luvassa todella energistä menoa – mahdollisesti Ilosaarirockin historian merkittävin hip hop -keikka. Jos tykkäsit Commonista ja Blackaliciouksesta, varaudu rakastamaan Black Staria!

Black Star

Tykkäätkö? Tsekkaa myös:
Looptroop Rockers