Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Uutiskirje Hiilijalanjälki Keskustelu

Iiris (EST)

Regina Spektor, Florence and the Machine, Björk, itse Kate Bush – kaikki nämä nimet ja monet muut on mainittu parikymppisen Iiriksen yhteydessä, mutta neito kuulostaa ainoastaan itseltään. Omaperäistä ja äkkiväärää eletropoppia tekevä Iiris saapuu Virosta, maasta, joka edustaa tällä hetkellä Euroopan popmaailman kuuminta hottia.

Iiriksenkin musiikki on selkeästi matkalla kansainvälisille markkinoille. Maaliskuun lopussa julkaistavan The Magic Gift Box -debyyttilevyn ensimmäinen single Melyse onkin saanut mukavasti radiosoittoa Suomessa. Iiris on jo muutamaan otteeseen hurmannut suomalaiset uuden musiikin seuraajat myös elävänä. Keikat Jyrockissa ja Tampereen Lost in Music -festarilla nostattivat sellaisen suitsutuksen pilven, että heikompia alkoi jo pyörryttää. Iiriksen luonnonläheisessä lavapreesensissä on jotain ihanan koukuttavaa, naisen lauluäänen sekä mielenkiinnon herättävien sovitusratkaisuiden jakaessa mielipiteitä kuin Mooses Punaista merta.

Laulurinteellä Iiris astuu suuriin saappaisiin. Aiemmin samalla paikalla ovat esiintyneet muun muassa brittisuuruudet Imogen Heap ja Kate Nash. Kova seura tuskin keijumaista kaunotarta huimaa, sen verran ennakkoluulotonta Iiriksen meno on. Saapukaa paikalle ja ihastukaa!

Iiris

Tykkäätkö? Tsekkaa myös nämä:
ChisuReginaThe xx