Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Uutiskirje Hiilijalanjälki Keskustelu

Mayhem (NOR)

Mayhem on instituutio. Mustan metallin historiankirjoituksen oleellisimmasta yhtyeestä puhuttaessa usein unohtuu, että bändi on tehnyt myös musiikkia. Niin verenkirjava ja uskomaton Mayhemin tarina on. Bändin jäseniä on poistunut tästä maailmasta niin oman käden kautta, kuin yhtyetoverin puukottamana. Koko Norjan black metal -skene on rakentunut Mayhemin tarinaan kietoutuen. Yhtye on alullepanija, epäpyhä ikoni, jonka vaikutus maailman metallimusiikkiin on huomattavasti sen levytyshistoriaa laajempi.

Hurjasta menneisyydestään huolimatta Mayhem tullaan muistamaan myös musiikistaan. Bändin virallinen debyyttialbumi De Mysteriis Dom Sathanas on mustan metallin kiistaton klassikko, josta uudet yhtyeen ottavat yhä mallia. Albumilla laulava solisti Attila Csihar liittyi jälleen Mayhemiin vuonna 2004 ja yhtye sai uutta virtaa muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen. Nykyisen kokoonpanon basistina toimii alkuperäisjäsen Necrobutcher ja rumpujen takana istuu black metallin kenties arvostetuin hakkaaja Hellhammer. Bändin viimeisin levy Ordo Ad Chao todistaa, ettei Mayhemin vimma ole kadonnut mihinkään vuosikymmenten kuluessa.

Mayhemin musiikki kumpuaa syvältä tummuuden ytimestä, paikasta, jossa uskaltaa vain vierailla. Bändin kokeminen elävänä on äärimmäinen elämys. Tervetuloa pimeyden ytimeen.

Mayhem

Tykkäätkö? Tsekkaa myös:
Enochian CrescentOranssi Pazuzu