Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Hiilijalanjälki

Modeselektor (GER)

Nyt tanssikansa hatuista kiinni, Modeselektor saapuu kaupunkiin! Euroopan elektronisen musiikin kehto Berliini on synnyttänyt maailmaan valtaisan määrän surinaa ja pauketta, mutta Ilosaarirockin mielestä Modeselektorin kaksikko on parasta mitä kaupungista on tullut sitten currywurstin.

Jo 90-luvun puolivälistä lähtien nämä veijarit ovat jaksaneet hämmentää usein niin ikävän ahdaskatseista ja omissa karsinoissaan viihtyvää konemusiikkiyleisöä. Olkoon genrenä breakbeat, kokeellinen elektro tai vaikka hiphop, löytyy Modeselektorin hihasta aina muutamat tiukat ässät joilla tanssilattiat täytetään vaivatta. Onpa duo vääntänyt nykyisin dubstepiksi luokiteltavaa bassopörinää jo kauan ennen kuin kukaan oli koko termistä kuullutkaan. Tuoreimmalla Monkeytown-albumilla Modeselektor surisee jälleen kerran mistään rajoista piittaamatta, mutta alati pilke silmäkulmassa. Levyn vierailijosta löytyy mm. vaihtoehtohiphop-porukka Antipop Consortium ja välillä flirttaillaan jopa tyylipuhtaan popin puolella eräänkin Thom Yorken avustuksella. Rajojen rikkominen ja uuden kokeilu on Modeselektoria eteenpäin piiskaava voima.

Koska nämä herrat ovat kiertäneet sähköjohdot tulessa ympäri maailmaa jo yli kymmenen vuotta villiten samalla yleisöjä lukemattomissa maissa, ei tarvitse pelätä etteikö duon täsmäbiitit osuisi myös mukamas jähmeisiin suomalaisiin. Laulurinteelle Modeselektor on luvannut vyöryttää isot tuotannot ja valtaisat tanssibileet. Ei sen konemuusikin aina tarvitse niin haudanvakavaa olla!

Modeselektor

Tykkäätkö? Tsekkaa myös:
LAS