Hyvää huomenta, Tundramatiks!


Rekkalavan sunnuntain avasi Tundramatiks, jonka nopeatempoinen musiikki oli omiaan herättelemään festarikansaa. “Päässä painaa paljon eilisillan huvitus,” lauloi Janne Masalin ja tähän pystyivät samaistumaan niin bändi itse kuin iso osa yleisöstäkin.

Yleisö lähti mukaan Tundramatiksin vauhtiin nopeasti, eikä ihme: vaihteleva ja yllätyksellinen rautalankarokki punkvaikutteineen oli varsin mukaansatempaavaa. Haitari antoi musiikkiin mainioita vivahteita ja lisämaustetta esitykseen toivat lavalla vierailleet säihkysääret. Ihmiset innostuivat tanssimaan, muodostivat letkoja ja lensipä lavalle ainakin neljät alushousutkin. Bändin poikien pettymykseksi ne taisivat tosin olla miesten mallia.

Sen lisäksi, että yleisömäärä tietysti kasvoi keikan loppua kohden, alkoi aurinkokin paistaa. Sadepäivään varautuneet juhlijat vähensivät vaatetta, mutta tanssiessa tuli silti hiki. “Kirjoita sinne, että hyvä meininki,” sanoi paljain jaloin sadetakkinsa päällä tanssiva tyttö. Meininkihän oli mitä parhain ja luultavasti vain esimakua tulevasta päivästä!

Teksti: Johanna Mikkola
Kuva: Risto Kuittinen

Aihe(et): Keikka-arviot.