Tositarkoituksella: Reckless Love


Kuinka moni teistä muistaa sen kerran, kun oli ensimmäistä kertaa Ilosaarirockissa? Liittyikö siihen kertaan täysillä tanssittuja keikkoja, vähäunisia öitä tai ujosti vaihdettuja katseita festariheilaa etsittäessä? Entä olitko valmis tekemään kaikkesi hurmataksesi tuon heilakandidaatin?

Kuopiolaisen Reckless Loven ensimmäiseen Ilosaarirockiin liittyi kaikki nuo edellä mainitut festarielementit, joskaan ujoista katseista ei ollut tietoakaan. Suoraan Kalajoelta YleX-lavan lauantaiviihdyttäjäksi saapunut energiakvartetti etsi itselleen seuraa silmin nähden tositarkoituksella.

Kuin eturiviin kokoontuneita nuoria naisia sekä paidattomia miehiä varoitellakseen lavalle nousi ensin kesäkumirallatuksensa voimalla Suomea kiertävä Duo, joka lämmitti teltan uumeniin kokoontuneen festarikansan tiukimmat äänijänteet. Vokalistit Jenni ja Tiia pitivät festarikansalaisista huolta myös jakamalla biisiin sopivia suojautumisvälineitä. Aurinko oli kiivennyt taivaalle kuin hiljaisesta sopimuksesta: Reckless Loven Jalle kertoi festariviikolla heidän keikoillaan sataneen ainoastaan kerran. Melko hyvä karma sateisista suvistaan tunnetussa maassamme.

Lavan vapauduttua bändin taktiikka festariyleisön hurmaamiseksi ei noudattanut suorasukaisinta kaavaa. Keikan alkutahdit Animal attractionin soidessa vietettiin lähes diivamaisissa tunnelmissa, eikä Olli Herman suostunut juuri puhuttelemaan paikalle saapuneita heilaehdokkaita kuin vasta kolmannen biisin jälkeen. Taisivat bändin pojat esittää vaikeasti tavoiteltavaa, tai ainakin sellaiseksi vuosia parisuhteessa elänyt toimittaja oli tämän teerenpelin tunnistavinaan.

Kun bändissä yhdistyy ulkonäkö, savolainen ylypeys ja (ei savolaisille välttämättä niin tyypillinen) karisma, oli nopeasti selvää, ketkä vie ja kuka vikisee. Alun tarkkailun jälkeen rokkitukat varoittivat aikeistaan Born to break your heart -soitannan tahtiin, ja viimeistään tämän kappaleen myötä iskuyritys oli erittäin julkista.  Beautiful bomb, Back to paradise ja On the radio-kappaleet, vokalistin paidanvaihdot sekä basistiin liittyvät Joensuu-tunnustukset saivat YleX-teltan yleisön syömään bändin kädestä. Keikan loppumetreillä soineet Dance, Wild touch ja Hot eivät nekään jättäneet mitään arvailuiden varaan, ja sopivissa väleissä tarjoillut kitara- ja rumpusoolot lämmittivät tunnelmaa entisestään. Menneen Kalajoen keikan hiekat eivät selvästikään näiden miesten punteissa enää kaihertaneet.

Tässä vaiheessa iltapäivää festariheilan kanssa oli edetty jo sanoista tekoihin, jolloin kädet hakeutuvat lantiolle, poski poskelle ja sormet toistensa lomaan. Kumpikaan ei enää kysellyt, vaan elettiin hetkessä ja annettiin mennä. Nämä Ilosaarirockissa ensimmäistä kertaa iloitelleet glamrokkarit taisivat löytää pysyvästi festariheilinsä Karjalasta.

Teksti: Sari Asikainen
Kuva: Mika Lehtola

Aihe(et): Keikka-arviot.