Loop Troop Rockers jammasi rennosti


Alunperin tälle esiintymispaikalle oli varattu Richie Spice, mutta peruutuksen sattuessa ruotsalainen Loop Troop Rockers pääsivät esiintymään. Ja hyvä, että pääsivät. Täytyy myöntää, että kyseinen yhtye kuului asiantuntijuuteni never heard-osastoon. Kysessä on kolmen miehen kokoonpano, joka esittää melodista, reggae-sävytteistä räppiä. Yhdellä miehistä on vakuuttavat rastat ja parta, jotka tukevat reggae-mielleyhtymää. Lavan edessä on tunnetuimpiin artisteihin verrattuna huomattavasti vähemmän porukkaa, mutta paikallaolijat tanssivat letkeästi hyväntuulisen musiikin tahdissa.

Ensimmäinn biisi antaa osviittaa tulevasta setistä: lyriikat ovat iloisia, puhutaan veljistä ja siskoista, ja ihmisiä kehoitetaan telemaan yhteen. Melodia on herkästi tarttuvaa ja helposti tanssittavaa. Vastapainoksi ryhmä räppää rasismia ja fasismia vastaan vihaisin sanankääntein. Musiikista voi löytää myös selvän poliittisen sävyn. Toisessa rasismin vastaisessa biisissä puhutaan, kuinka historia toistaa itseään. Mieleeni tulee reggae-versio Rage Against The Machinesta. Itselleni tuntematon yhtye yllätti minut positiivisesti tarttuvilla ja merkityksellisillä biiseillään. Mukaansa tempaavaa tunnelmaa vauhditti miesten energinen esiintyminen, jossa pompittiin pitkin lavaa kuin pupujussit.

Villit tunnelmat rauhoittuvat hetkeksi, kun ryhmä kehottaa yleisöä lähestymään toisiaan, ja ottamaan viereisestä ihmisestä kiinni. Mulkaisen viereistä poikaa, joka karistelee tupakan tuhkiaan päälleni. Huomaan ihmismäärän kasvaneen ja pian Rentolavan alue on täyttynyt siinä missä muulloinkin. Ihmisten kädet veivaavat robottimaisen synkronisoidusti musiikin tahtiin, ja osa laula artistien mukana. Ryhmän spiikeistä selviää, etä heillä on kapaleita vähintään kymmenen vuoden takaa, ja ihmettelen, miksen ole kuullut heistä aikaisemmin.

Keikan puolivälissä he omistavat biisin Beastie Boysin tänä vuonna kuolleelle jäsenelle. En ole varma onko seuraava biisi Beastie Boyssin coveri, mutta huomaan, että ryhmän omakin musiikki kuulostaa hieman samalta. Muun muassa poliiseja kehoitetaan painumaan sinne itseensä.  Kun tämän jälkeen kajahtaa soimaan Fight for your right, kaikki tietävät kyseessä olevan Beastie Boysin coveri, ja yleisö pääsee laulamaan. Tämän jälkeen miehet esittävät uusinta tuotantoaan, joka saa yleisömeren aaltoilemaan. Sanoitukset tukevat kapinoitsijoita ja kehoittavat revoluutioon. Biisiä tahdittaa miesten hauska tanssi, ja taas jotakuta kehoitetaan lepäämään rauhassa. Yksi miehistä sanaileekin kyseesä olevan tribuutti-show.

Ennen lopettamista miehet mainostavat vielä sponsoriaan, ja kiittelevät festarin tarjoamasta kasvisruuasta. Mikäli spiikeistä oikein ymmärsin, herroille ei myöskään lihan lisäksi maistu alkoholi tai tupakka. Huomaan ajan kuluneen kuin siivillä, ja pian onkin aika heittää viimeinen biisi, joka on omistettu grafiittitaiteilijoille. Yleisö vaatii lisää, ja ryhmä pitää bileitä yllä vielä yhden encore-biisin ajan.

Teksti: Petra Linden
Kuva: Terhi Hytönen

Aihe(et): Keikka-arviot.