Chisu valloitti yleisön sunnuntai-illassa


Kaikista viikonlopun suomalaisesiintyjistä minulla oli suurimmat odotukset juuri Chisun suhteen. Chisu säveltää ja sanoittaa biisinsä itse – hän ei siis niin sanotusti ole mikään tuote, vaan todellinen persoona. Lisäksi hänen lauluäänensä on kaunis kuin enkelillä, hän on suloinen ja esiintyy keimailevasti. Naisella on kaikki, mitä ikimuistoiseen keikkaan tarvitaan.

Kun Chisu sitten vihdoin saapui lavalle kimaltavassa takissaan aplodien ja huudahdusten saattelemana ja alkoi esiintyä, sain pian huomata, että korkeat odotukseni olivat täysin aiheellisia. Itse asiassa keikka taisi jopa hieman ylittää odotukseni, ottaen huomioon, ettei Chisu kuitenkaan tähän asti ole lukeutunut aivan suosikkiartisteihini, vaikka häntä arvostankin suuresti.  Artisti oli lavalla vielä valloittavampi, taitavampi ja viehätysvoimaisempi kuin osasin etukäteen kuvitella. Hänen lauluäänensä oli niin upea, että sitä olisi halunnut kuunnella loputtomiin. Se, että hänen Yksinäisen keijun tarina -biisinsä aikana jopa järkkäritkin heiluttelivat käsiään hitaasti ilmassa musiikin tahtiin, kertoo kaiketi jotakin naisen taidosta liikauttaa ihmisten sielua laulullaan.

Chisu onnistui lähes jokaisella biisillään todella sanomaan jotakin, tuomaan esille jotakin tärkeää ja ajattelemisen arvoista. Esimerkiksi Kohtalon oma -biisillä hän muistutti, kuinka tärkeää on todella säilyttää oma tahto – tehdä niin kuin itse haluaa, eikä niin kuin toiset vaativat. ”Teillä kaikilla on oma tahto, eiks nii?”, hän kyselikin ennen kappaleen alkua.  Myös Yksinäisen keijun tarinan sanoma oli ajankohtainen: laulaja muistutti biisillä, että on tärkeää pitää huolta muistakin kuin itsestään ja tajuta auttaa ennen kuin on liian myöhäistä. ”Kaikkialla huokausten kera toistettiin: Miksi se yhden hengen vaati ennen kuin me muistettiin: Ois paratiisi meillä täällä näin jos elettäisiin aina lähekkäin.”

Kesä, Ilosaarirock, iloiset ihmiset ympärilläni sekä upea Chisu ja hänen laulunsa, joka kaikui heleänä kaikkialla Laulurinteessä – voisivatko asiat enää paremmin olla?

Teksti: Elina Saarela
Kuvat: Terhi Hytönen ja Markus Korpi-Hallila

Aihe(et): Keikka-arviot.