Lippukaupan tuoreet kuulumiset


Markku Pyykkönen ja historiaan siirtyvä hologrammilippu.

Ilosaarirockin muuttuvan alueen lisäksi myös festivaalin perinteinen lippukauppa kokee kesällä 2012 uudistuksia. Vuosikausia palvellut Ilosaarirockin oma hieno hologrammilippu jää tänä vuonna historiaan. Lisäksi uudistuneen alueen myötä myyntiin tulee palautteessa kovasti toivottuja päivälippuja. Verkkotoimitus nappasi kiinni festivaalia järjestävän Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkösen ja kysyi miksi.

Päivää Pyykkönen. Mitäs lippukaupassa oikein puuhataan?

– Päivää päivää, itse kullekin säädylle. Ei festarilippujen kanssa mitään mystistä puuhata. Tuo meidän vuosia käyttämä oma hologrammilippu alkaa olla jo nykyaikana muinaisjäänne, kun kaikki kaupanteko on siirtynyt verkkoon. Alkoi tuntua hassulta postitella kirjattuina kirjeinä tuhansia lippuja, kun kaikki kuitenkin käyttää sähköpostia. Aika meidänkin pappojen siirtyä nykyaikaan. Viime vuonna huomattiin, että pdf-lippuja myydään jo erittäin paljon, joten siihen suuntaan mennään.

Eikö lippuja saa ilman tietokonetta?

– Tietenkin saa. Tiketin toimipisteisiin voi marssia ja hakea piletin ihan perinteiseen tyyliin. Joensuun seudulla on myös muutamia perinteisiä jälleenmyyntipaikkoja kuten levykauppa Levy-Eskot. Ja voi myös soittaa Tiketin puhelinpalveluun ja käydä noutamassa lipun R-kioskilta. Kiskoja on ihan joka pitäjässä, joten sähköpostilla kauppoja ei tarvitse tehdä.

Mitenkäs tuo sähköpiletti toimii?

– Sähköposti- eli pdf-lippu on helpoin ja kaikin puolin kätevin ratkaisu. Se on myös edullinen tapa hankkia lippu. Lipun saa halutessaan myös tekstiviestinä. Lipun voi ostaa näiltä meidän sivuilta tai Tiketin verkkosivuilta ja lippu lähetetään sähköpostiin. Sitten vaan printtaa lipun ja ottaa festarireissulle mukaan. Kaikissa rannekkeenvaihtopisteissä on lukijat, joten pdf-lippu on ihan yhtä helppo kuin mikä tahansa muu vaihtoehto. Järkevin vaihtoehto meidän mielestä.

Päivälippuja tulee kuulemma myyntiin myös. Milloin niitä saa ja mitä ne maksaa?

– Juu. Pitkästä aikaa saadaan myyntiin päiväliput lauantaille ja sunnuntaille. Niitä on meiltä kyselty jo useamman vuoden, mutta eihän tuonne alueelle ole mahtunut enempää väkeä. Ensi kesänä meillä on ensimmäistä kertaa käytössä vähän isompi festarialue ja saadaan tilaa yhden päivän kävijöille. Päiväliput tulee myyntiin, kun Ilosaarirockin ohjelma on valmis, viimeistään toukokuussa. Tuonne on kuitenkin tulossa lisäyksiä koti- ja ulkomaiselle puolelle.

– Päivälippuja tulee tosin myyntiin rajoitettu erä, kun tässä itsekin opetellaan uutta asiaa ja uutta aluetta. Hinnat ilmoitetaan, kun saadaan julkaistua päiväkohtaiset ohjelmat. Täältä sivuilta löytyy ajankohtainen tieto. Kahden päivän lippu on kuitenkin se edukkaampi vaihtoehto.

Onkos jotain muita yllätyksiä tiedossa?

– Yllätyksiähän tulee aina. Pyrkimys on tehdä Ilosaarirockista entistä viihtyisämpi. Ollaan luettu tarkasti ihmisten toiveita ja moitteita ja kaikessa koitetaan petrata. Tärkeintä on, että Ilosaarirockissa on hyvä olla. Lippujen hintoihin nämä uudistukset ei vaikuta, ne on pidetty ennallaan. Nähään heinäkuussa, pysykää kuulolla!

Verkkotoimitus

Aihe(et): Kohti Rokkia.