Jaksoitko kovertaa ranskanleivän?


Vieläkö joku tulee kaivamaan viinakuoppaa alueelle ennen festaria? Tai on kaivertanut ranskanleivän sen toivossa, ettei järkkäri portilla tajua sitä? Ohjeistus alueelle kielletyistä tavarasta on varsin yksiselitteinen: “Ei pulloja eikä vaaralliseksi luokiteltavia esineitä alueelle“.

Festarialueen porteilla narahtaa kulkija jos toinenkin. Juuso Pusa on luotsannut Ilosaarirockissa järjestyksenvalvojia seitsemän vuotta, joista viisi vuotta porteilla, ja nähnyt monenlaista yritystä kuljettaa viinaksia alueelle.

- Viinalaatikko tyhjänä teipattuna kroppaan on ehkä se perinteisin tänä päivänä, Pusa  tuumii. - Joka kerta löytyy myös jokunen ranskanleipä koverrettuna.

Mielenkiintoisia viritelmiä on vuosien varrella nähty, ja järjestyksenvalvojiltakin on mahdollista saada luovuus- ja sympatiapisteitä, vaikkei oikeutta tuoda ilolientä alueelle tipukaan.

- Joskus on tarkastettu mustaa reppua ja todettu, että se on vähän turhan painava suhteutettuna löytyvään sisältöön. Löytyi nätisti mustalla teipillä teipattu valepohja viinapiilon päällä, Pusa muistelee nauraen. – Toisinaan kehotamme myös huomioimaan käytöstavat ja nostamaan hattua tervehtiessä portilla järkkäriä. Ja sieltä stetsonin alta sitten löytyy jemma.

- Typerin tapa on tuoda alkoholia alueelle on kuljettaa se sisällään ja tulla poistetuksi 15 minuutin päästä siitä örvellyksen seurauksena, kiteyttää Ilosaarirockin turvallisuuspäällikkö Henry Pyykönen.

Teksti: Kaisa Kauppinen

Aihe(et): Ihmiset ja ilmiöt, Rokin tekijät.