”Haluutteks te v***u metallia!?


Apocalyptica sai yleisönsä lämpenemään jo ensimmäisen biisin aikana. Keikan aikana tunnelma vaihteli herkästä tulkinnasta raskaaseen metalliin. Rokkikansaa hemmoteltiin viilenevässä ja pilvisessä alkuillassa kauniilla sellomelodioilla. Herkät tulkinnat saivatkin suurimmat suosionosoitukset. Eicca, Perttu, Paavo ja rumpali Mikko todellakin ottivat yleisönsä.

Bändi muisti myös kehua Ilosaarirockia ja yleisöään sopivin aikavälein. Perttu Kivilaakso kertoi yleisölle, että Ilosaarirock on yksi Suomen parhaista festareista ellei jopa koko maailman”. Bändi halusi myös kuulla yleisöstä enemmän ääntä ja yleisö totteli.

Lavalla nähtiin vierailevana tähtenä laulaja Tipe Johnson. Hän lauloi muun muassa kappaleet Not Strong Enough sekä I’m Not Jesus. Keikan puolivälissä bändi soitti Last Hope -biisinsä. Se sai jopa bändin itsensä villiintymään, ja selloa soitettiin mitä ihmeellisemmissä asennoissa. Tämä viimeistään sai nekin yleisön jäsenet lämpenemään, jotka vielä hiekan empivät. Luulen, että ennen Apocalypticaa ei edes tiedetty, miten monella eri tavalla selloa voi soittaa!

Koko keikan ajan Paavo flirttaili yleisölle. Eturivin naisyleisö tuskin pahastui pienestä silmäpelistä. Kyllä niillä raameilla ja suklaasilmillä kelpaa flirttailla! Yleisö sai myös hauskoja kehotuksia bändin jäseniltä. Eicca sai yleisön huutamaan vimmatusti huutamalla biisien välillä mikkiin ”Nyt kädet pystyyn, perkele!” Eican kysymys ”Haluutteks te v*ttu metallia?” sai sellaisen myllerryksen aikaan, että todennäköisesti yleisö halusi ja sitä se myös sai.

Keikan lopussa Apocalyptica soitti Vuorenpeikkojen tanssin. Eicca kehotti yleisöä ”lollottelemaan” mukana vaikka biisissä ei olekaan sanoja. Bändi halusi kuulla laulua. Rumpali Mikko heitti keikan päätteeksi rumpukapulansa yleisöön ja Eicca lupasi, että nähdään taas pian. Toivottavasti nähdään! On Apocalyptica sen verran kova suomalainen bändi.

Teksti: Tanja Immonen
Kuva: Tuukka Pakarinen

Aihe(et): Keikka-arviot.