The Valkyrians – villi tanssittaja


“You gotta be there, ’cause they play reggae,” aloitti Töminä-klubin viimeinen esiintyjä, The Valkyrians. Yleisöä oli paikalla vain kourallinen, lieneekö taivaalta tihkuva vesi latistanut ihmisten juhlatunnelmia. Iloisesti sykkivän ja liikuttavan musiikin houkuttelemana paikalle alkoi kuitenkin valua lisää klubikansaa.

Hyvä fiilis tarttui. Sadehuppujenkin alla suupielet nousivat ylöspäin ja harva kykeni seisomaan paikallaan. Yleisössä esitettiin lähes yhtä villejä tanssiliikkeitä, kuin laulaja-Angsterin toimesta lavallakin. Jalat nousivat ja mentiin käsikynkkää niin tuttujen kuin tuntemattomienkin kanssa.

Koukuttavan musiikin lisäksi ruutupaitaan ja henkseleihin pukeutunut Angster villitsi yleisöä pyörähtämällä heidän seassaan ja roikkumalla lavarakenteissa. Punk-skeneen paremmin tutustuneet juhlijat innostuivat yhtyeen uudelleensovittamasta Ratsian Ihohygieniaa -nimisestä kappaleesta.

Tanssiin oli helppoa ja lähes välttämätöntä lähteä mukaan ja villissä meiningissä nousi hiki pintaan itse kullekin. Loppujen lopuksi tihkusade tuntui vain mukavan virkistävältä. “I don’t wanna go home,” raikui viimeinen biisi. En minäkään, ja onneksi kaikki on vasta alussa.

Teksti: Johanna Mikkola

Aihe(et): Keikka-arviot.