GG Caravan veti rannan täyteen


Huh huh, nimittäin, ihan mielettömät fiilikset! Oli meinaan sen verran mahtava setti GG Caravanilla Ilosaaressa. Rentolavalla täytyy olla jotain taikaa, vai olisiko selitys se että siellä soittavat bändit ovat vaan niin hyviä? Mikään bändi Rentolavalla ei petä, ja GG Caravan erityisesti todisti kovan kuntonsa.

Tämä suomalainen superyhtye marssitti lavalle 10 soittajaa sekä neljä mc:tä, ja soundi oli sen mukainen: muhkea. Paleface, Tommy Lindgren, Redrama ja Brandon hoitivat rap-osuudet, ja soittajista löytyi muita suomalaisia eturivin muusikoita. Tyylilajina on hiphop maustettuna mustalais- ja folkvaikutteilla, ja kielivalikoimaakin on: kappaleita tuli niin suomeksi, englanniksi kuin ruotsiksikin.

Yhtyeen keikka Ilosaarirockissa jää varmasti myös itse esiintyjien mieleen: yleisö eli keikan mukana aivan mielettömällä intensiteetillä huutaen, taputtaen ja käsiä heiluttaen. Bändin vahvuus olikin yleisön kanssa kommunikointi – mc:t huudattivat yleisöä ja saivat sen innostumaan.

Ei riittänyt, että lavalla oli neljä äijää; lisäksi kutsuttiin neljä vierailevaa mc:tä, joten lavalla nähtiin yhteensä kahdeksan räppääjää. Lava näytti melkein käyvän pieneksi tälle porukalle,  mutta vierailijoiden tukemana vedetty versio Rapper’s Delightista sai yleisön innostumaan. Toisenkin coverin porukka veti: Beastie Boysin Sabotagen. Oma tuotantokin vetosi yleisöön, ja koko ranta oli ääriään myöten täynnä innokkaita katsojia. Tätä olisi voinut kuunnella lisääkin!

Teksti: Alma Tuominen
Kuva: Eetu Ahanen

Aihe(et): Keikka-arviot.