Rentodisko: C-Star Gibson Jones


Aurinko on painunut pilveen ja tuuli järveltä yltynyt, mutta viilentyneestä säästä huolimatta Rentodiskon päivän toinen levyjen pyörittäjä C-Star Gibson Jones on saanut rannalla viihtyvien tanssijalat liikkeelle. Viimeistään Will Smithin Miami-kappaleen myötä tunnelma lämpenee kuin Southbeachilla ikään, ja lavan edessä nähdään hyväntuulinen battle 11-vuotiaan Sakarin ja Australiasta tulleen Zeryn kesken muiden tanssijoiden hurratessa mukana.

Party in the city where the heat is on
All night on the beach till the break of dawn

Welcome to Ilosaarirock (bienvenido a Ilosaarirock)!

Keikan jälkeen Zery kertoo tulevansa nauttimaan Ilosaarirockin tunnelmasta ja avoimista ihmisistä neljättä kertaa peräkkäin ja iloitsevansa varsinkin nähdessään lasten tanssivan. Meille suurimman osan vuodesta pimeässä rämpiville suomalaisille hän lähettää terveiset: “Keep this feeling in September, October and November!”

Tuntia myöhemmin, sateen ja Kuningassoundi Rentoshown jälkeen C-Star jatkaa rantakansan tanssittamista, ja rytmien tahdissa footbagin pelaajatkin löytävät toisensa. Lavan läheisyydessä istuvat helsinkiläiset Veera ja Ansa kehuvat Rentodiskon olevan viihdyttävä ja “tanssittukin on”. Rokin ensikertalaiset ovat nauttineet hyvästä meiningistä ja hienosta rantamaisemasta. “Odotukset ovat täyttyneet,” he tuumaavat lauantaipäivän puolessa välissä.

Teksti: Outi Sulopuisto
Kuva: Henna-Riikka Koistinen

Aihe(et): Keikka-arviot.