“Festareilla kuuluu olla meteliä!”


Näin tokaisi Sue-lavan anniskelualueella esiintyneen Jaakko & Jayn laulaja-kitaristi osuvasti erään kappaleen jälkeen. Meteliä ei kieltämättä kyseisen folkpunk-bändin keikalta kyllä puuttunutkaan. Kappaleet nopeatempoisia ja meno energistä.

Bändi oli minulle ennestään tuntematon, joten en siis etukäteen tiennyt lainkaan, mitä odottaa keikalta. Yllätyin positiivisesti. Laulajalla oli juuri sopiva ääni bändin folkpunk-tyylisiin kappaleisiin. Pidin erityisesti siitä, ettei tämän laulu mennyt missään vaiheessa huutamisen tai rääkymisen puolelle. Kyseinen asia on näet joskus hiukan häirinnyt minua, kun olen vastaavan tyylistä musiikkia kuunnellut.

Jaakko & Jay luotti esiintyessään perusjuttuihin: miehet käyttivät soittimina ainoastaan akustista kitaraa ja rumpuja. Nämä riittivät täysin, eikä mitään muuta onnistuneeseen keikkaan tarvittukaan.

Keikka sai katsojat väkisinkin hyväntuuliseksi ja he näyttivät pitävän näkemästään: moni tanssi ja pomppi lavan edessä aivan täpinöissään. Jaakko heitteli biisien väliin sponttaaneja ja hiukan huvittaviakin kommentteja, joille ei voinut muuta kuin hymähdellä huvittuneena. “Täällä haisee joku… homejuusto!”, hän esimerkiksi huudahti yhtäkkiä. Jaakko &  Jay ei ottanut esiintymistä turhan vakavasti.

Teksti: Elina Saarela
Kuva: Markus Korpi-Hallila

Aihe(et): Keikka-arviot.