Enochian Crescent: Lyijysiipien keveitä iskuja


Festivaalit ovat yleensäkin kontrasteille otollista maaperää. Kaikessa ympärillä olevassa on nähtävissä ällistyttävä kirjo erilaisia sävyjä. Tunnelmat heittelehtivät laidoilta laidoille, hulvattomuuden ja haurauden välimaastossa. Ihmisten ilmeissä voi havaita eläviä kollaaseja meitä kaikkia yhdistävien tunnetilojen runsaudesta.

Kun ajattelee omanlaiseksi institutiokseen muodostunutta black metal -musiikkigenreä, ei välttämättä ensimmäisenä odottaisi löytävänsä aiemmin mainittujen kaltaisia mietteitä ajatuksistaan. Tämä ei kuitenkaan pätenyt eläimellisen Enochian Crescent -metalliyhtyeen esitykseen, joka nähtiin vuoden 2012 Ilosaarirockin Sue-lavalla.

Yhtyeen lyyrinen tarjonta sai sitä katsomaan tulleiden olemuksen muuttumaan ajoittain rauhalliseksi, ja toisinaan se taas karsi kaiken turhan pois ja vapautti kangistuneet mielet pelkkää asiaa olleella aktillaan. Kitaristi laulaja Victor ei käyttänyt turhaa aikaa suurempien korulauseiden kirjomien välispiikkien lausumiseen, vaan tarjoili yhdessä rumpali Boltonin, basisti Tunturituulen ja kitaristi Wilhelmin kanssa jykevän annoksen tummaakin tummempaa musiikkiaan siitä nautiskelemaan saapuneille.

Tuolla keikalla ei tunnelma maassa makaillut.

Teksti: Henkka Leppänen
Kuva: Nuutti Turkki

Aihe(et): Keikka-arviot.