Bodomit pyöritti yleisönsä rajusti syleillen


Viikko sitten jännitin monen muun tavoin todella, miten käy Children of Bodomin Ilosaarirockin keikan, kun Oslon ja Ruisrockin konsertit jouduttiin perumaan. Pelot olivat kuitenkin turhia. Alexi Laiho käveli torstaina sairaalasta, on kunnossa taas ja tuli tylyttämään Laulurinteen kansaa.

Bändi ei päälavan juontajan esittelyjä kaivannut vaan jyräytti hevikansan syleilyyn kellon lyödessä tasan kuusi. Täsmällistä. Samalla aurinkokin tervehti Bodomeja ja metalliörmyjä, vaikkei ehkä uskoisi. Hitit lähtevät rullaamaan kitarajumalan ojennuksessa.

Hevijumala on puheliaalla päällä pitkin keikkaa. Hän halusi tietää yleisön väsymyksestä ja jaksamisesta. Kyllähän sitä helposti vielä jaksaa, joten käsky käy: “Mä haluun nähä vähintään kaksi pittiä!!” ja Silent night, Bodom night räjäyttää viimeisenkin jähmeyden yleisöstä ja sit mennään. Screenien mukaan kyllä ne pitit sieltä löytyy isona ja runsaslukuisena. Kuuliaista porukkaa ollaan.

Bodomeilla on jälleen autonromu lavalla, jonka päällä kitarataituri esittelee huumavia taitojaan, letit pyörii ja sydämen syke saa uuden taajuuden. Loppuvaiheilla Allu tunnustaa, ettei ollut itsekään varma Oslon keikan peruuntuessa, miten käy tämän keikan. “Mut mä voin vannoo teille, etten olisi missään muualla mieluummin kuin täällä, tänään ja teidän kanssa!” Ja kunnossa jätkä tuntuu olevan.

Riehunnan ohessa kuullaan huonoja vitsejä muun muassa saunasta ja Tuskasta. “Ainiin, Are you death yet?” kysytään lavalta ja loppukliimaksi aukeaa. Tämä huima keikka on kuin metallihevin orgasmi. Kiitos, Children of Bodom!

Teksti: Kaisa Kauppinen
Kuva: Tuomas Vitikainen

Aihe(et): Keikka-arviot.