Regina: Kaikki hyvin nyt kun ollaan täällä


Sunnuntaipäivä 15.7. lähti käyntiin kotona, hyvän aamiaisen ja kuuman kahvikupposen kanssa. Jos minulta kysytään, se oli juuri oikea tapa aloittaa vuoden 2012 toinen Ilosaarirock-päivä. Aamiaisesta sain energiaa ja kahvikupposella virittäydyin oikeaan tunnelmaan, sillä seuraavana allekirjoittaneen festivaaliesiintyjien listalla oli vuorossa Regina.

Yhtye sai periaatteessa alkunsa vuonna 2004, kun laulaja Iisa Pykäri (ent. Pajula) ja kitaristi ja kosketinsoittaja Mikko Pykäri laittoivat tuotantoaan nettiin ihmisille ladattavaksi. Reginan debyyttialbumi ilmestyi seuraavana vuonna 2005.

Vaikka edellisen festivaalipäivän paino tuntuikin jaloissa, nostivat yhtyeen esiintymisen hyväntuulisuus ja elektronisen popmusiikin elementtejä sisältänyt sujuva soitanta kepeän hymyn kasvoille.  Rumpali Mikko Rissanen piti säntillisesti huolen siitä, että festarikansan jalkojen raskaus muuttui lopulta tanssijalkojen keveydeksi. Vuoroin rauhallisemmissa ja vuoroin hieman nopeammissa merkeissä kulunut keikka sai valtaosan paikalla olleista pariskunnista suloisesti tarrautumaan toisiinsa ja jätti taatusti hyvän muiston kaikille sitä katsomassa olleille.

Siitä oli hyvä jatkaa eteenpäin.

Teksti: Henkka Leppänen
Kuva: Maria Sandell

Aihe(et): Keikka-arviot.