Komposti Sound Rentodiskossa


Tänä vuonna Rentodisko saa keinuttaa lauantain loppuun saakka. Antaa The Hivesin mättää päälavalla, sillä rannalla reilun tunnin mittaisista iltatansseista huolehtii Komposti soundsystem – ja millä tyylillä! Ryhmän rytmit ja hauska meininki keräävät ensimmäisen festaripäivän Rentodiskon ylivoimaisesti suurimman tanssiyleisön, eikä rannalla näy ensimmäistäkään mutruhuulta. Tätä on parhaimmillaan se paljon puhuttu Rentorannan meininki! Nuori ja vanha lyövät kättä, uusia tuttavuuksia kohdataan ja oman kullan sylissä sheikataan häpeilemättä. Musiikin lisäksi rannan valoinstallaatiot luovat ulkoilmadiskolle tunnelmalliset puitteet.

Illan aikana tulee todistetuksi, kuinka ”kaikki kuulostaa paremmalta, kun siitä tekee reggae-version”. Kompostin settiin kuuluu niin Suomi-special kuin ”paras reggae-kitarasoolo ikinä.” Kun aikaa on puoli tuntia, kajahtaa ämyreistä Mr. Bombastic saaden tanssijoiden lantiot keikkumaan yhä vinhemmin. ”Meillä on viel aikaa sekoilla tääl rannalla!

Viimeisen kymmenen minuuttia aloittaa riemastuttava Kolme soundboyta ratsastaa. DJ:n pyynnöstä yleisö kaivaa taskuistaan sytkäreitä tuomaan lisää valoa kesäyön hämäryyteen.

Loppua kohden kappaleet muuttuvat aina vain herkullisemmaksi. ”On niin hyvä meininki, et joutuu pudottelee tällasii pommei”, dj toteaa ja laittaa soimaan Paratiisin – reggae-versiona tietenkin. Kappaleen kertosäkeen rannan väki hoilaa yhteislauluna.

Kaikki hyvä ja parempikin loppuu aikanaan, niin myös illan viimeinen Rentodisko. Kansa saatetaan matkoihinsa Don’t worry, be happyn sävelin.

Mahtavien iltatanssien jälkeen sattuu allekirjoittaneelle vielä hauska sattumus: seisoessani katsomassa The Hivesin viimeisiä hetkiä ohikulkeva mies pysähtyy, katsoo minua ja sanoo: ”Älä näytä noin ahdistuneelta.” Selässäni roikkuvasta repusta hän kysyy: ”Kannatsä sun elämää mukana?” Vakuutan kaiken olevan parhain päin, ja lopuksi saan häneltä vielä myötätuntoisen halauksen.

Tanssia ja lähimmäisenrakkautta. Ihanaa, Ilosaarirock.

Teksti: Outi Sulopuisto
Kuva: Sampsa Geijer

Aihe(et): Keikka-arviot.