Iiris sulatti sydämet


Iiriksen aloittaessa YleX-teltassa tuntuu olevan vielä tilaa. Pahainen pieni vesisade kuljettaa ihmisiä teltan suojiin. Ja mikä yllätys noita joitakin paikalle sattuneita odottikaan! Hento ja hurmaava neito Virosta astelee lavalle karkkimaisen helistimen kilkuttelevien sointujen saattelemana. Iiris yhtyeineen täyttää lavan ihanan persoonallisella, jopa satumaisella otteella.

Laulaja ja lauluntekijä Iiriksen musiikki soljuu mystisessä maailmassa, jossa electropoppinen tarina keikistelee vaativalla ja varmalla otteella. Keikan alkuosan yleisö kuuntelee kiinnostuneesti tätä eskoisalbuminsa vastikään julkaisseen keijun kappaleita.

Yleisössä muutamat pojat ovat jo lumoutuneet tästä naisesta ja intoutuvat tanssimaan näyttävästi. Lavalla riehakkaasti vetävä mimmi rauhoittuu kuitenkin keikan tullessa puoleen väliin. Hän istuutuu syntikan taakse ja lumoaa viimeisetkin epäilijät tunneherkällä kolmen kappaleen herkistelyllä. Tämän jälkeen riemulla ei ole rajoja, kun koko yleisö tanssii villisti virolaisen keijun pauloissa. Kukaan ei epäile, etteikö tässä olisi tämän hetken ja tulevaisuuden mystisen veikeä tähti. Yleisö janoaa encorea ja tähtemme on sanaton. “Kerran vielä, weirdo! Ja kaikki te sekoatte kansamme“, Iiris kiittää ja kuittaa.

Teksti: Kaisa Kauppinen
Kuvat: Terhi Hytönen

Aihe(et): Keikka-arviot.