Kierrätä jääkaappi rokkarille!


Maanantaina 2.7. Joensuun torille ilmestyi punainen pömpeli, Rokkikontti. Rokkikontista voi ostaa Ilosaarirockin lippuja sekä tuoda kierrätykseen turhat jääkaapit, kahvinkeittimet ja muut nurkissa pölyttyvät romppeet. Verkkotoimitus tapasi Popmuusikoiden hallituksen jäsenen, Tuula Puruskaisen, Poppitoimistolla keskiviikkona.

Hei Tuula! Mistäs idea tuohon Rokkikontin kierrätyssysteemiin oikein lähti liikkeelle?

– Ajatus lähti liikkeelle Ilosaarirockin Cateringin jääkaappitarpeesta rokkiviikonlopulle. Aikaisempina vuosina Ilosaaren vastaavat ovat etsiskelleet ja noutaneet itsenäisesti jääkaappeja ja muita kylmälaitteita esimerkiksi Kuusakoskelta, mutta nämä nyt eivät aina olleet toimivia tai varsinkaan hygieenisia. Siksi päätettiin alkaa hommaamaan näitä näin kootusti. Lisäksi yritettiin tehdä tästä tällainen kaupunkilaisten oma juttu, ja autetaan samalla romu nurkista pois.

Kuinka paljon tavaraa on nyt tullut?

– Kierrätyspisteelle on tullut useita kymmeniä jääkaappeja ja pakastimia. Lisäksi kontille on roudattu patjoja, mattoja, kahvinkeittimiä, leivänpaahtimia, sohvaryhmiä ja keittiökalusteita. Kun aloitimme tavaran vastaanoton viime maanantaina, ensimmäiset kierrättäjät olivat kontilla odottamassa jo ennen kahdeksaa.

Mihin käyttöön nuo kierrätetyt tavarat nyt ovat tulossa?

– Jääkaapit ja muut kylmälaitteet menevät festivaalin taka-alueille bändien käyttöön. Lisäksi artistit ovat pyydelleet paljon kahvin- ja vedenkeittiö, joten nyt noita on backstagelle antaa. Matot ja kankaat ovat käytössä Ilosaarirockissa omien toimipisteiden somistuksissa ja patjat taas käytössä Rokin koulumajoituksessa.

Mitä tuolle tavaramäärälle tehdään festivaalin jälkeen?

– Käyttökelpoinen tavara säästetään tulevien vuosien Ilosaarirockin käyttöön. Käyttökelvoton viedään kierrätykseen. Osa laitteista löytää kodin rokkityöläisten mökeiltä ja kävipä eräs paikallinen bändi kysymässä, jahka ylimääräiset matot ja patjat joutaisivat heille treenikämpälle äänieristeeksi.

Entäs tulevaisuudessa. Jatkaako Rokkikontin kierrätyspiste toimintaansa?

– Toivottavasti pystymme jatkamaan kierrätyspisteen toimintaa, mutta tietysti toimintaa täytyy kehittää. Rokkikontin toiminta selkeytyisi tekemällä yhteistyötä Popkadun ja kaupungin palvelujen kanssa. Nyt siinä on useita kontteja vierekkäin.

Täällä viilenee viikonloppuna Mayhemin kaljat.

Hieman likainen, mutta täysin toimiva Rokkikontille tuotu jääkaappi. Täällä viilenee viikonloppuna Mayhemin kaljat.

– Varmasti kierrätystoimintaa jatketaan jossakin muodossa. Yleinen ilmapiiri on kuitenkin kierrätysmyönteinen ja onhan Ilosaaressa tehty työtä jo pidempään vihreämmän festivaalin saavuttamiseksi. Poppareilla on sellainen tietynlainen hippeys ihan hallituksen tasolla.

Verkkotoimitus

Aihe(et): Kohti Rokkia, Rokin tekijät.