Aleksi Ahjopalo suunnitteli vuoden 2012 Rokki-ilmeen


Vuoden 2012 Ilosaarirockin ilmeen suunnitteli helsinkiläinen graafinen suunnittelija ja kuvittaja Aleksi Ahjopalo, jonka portfolioon voi tutustua sivulla www.ahjopalo.com.

Ilosaarirockin verkkotoimitus kyseli Aleksilta tunnelmia ilmekisan voiton selvittyä. Mies oli selvästi innoissaan saavutuksestaan ja Ilosaarirockin tavasta valita festivaalin ulkoasu kisan kautta.

– Olen käynyt Ilosaarirockissa 2000-luvun alusta saakka melkein joka vuosi. Olen aina odottanut uuden ilmeen julkaisua sillä ei koskaan tiedä mitä on tulossa, mutta joka kerta monimuotoisuus ja erilainen kädenjälki on näkynyt mukavasti.

Aleksi Ahjopalon ehdotus hurmasi Ilosaarirockin raadin miltei suoralta kädeltä eikä kisan loppukamppailusta muodostunut kovinkaan tiukka. Aleksin ehdotuksessa värit ja yksinkertainen sommittelu yhdistyivät silmää miellyttävän päällekäyvästi. Erityisesti raati oli mielissään Ilosaarirockin perinteisen logon haastamisesta. Värit ja uusi typografia olivat myös Aleksin mielessä ehdotusta laatiessa.

– Lähdin tekemään ehdotustani eksperimentaalisen typografian kautta, mutta työn edetessä mukaan liittyi pari hahmoakin. Värimaailman halusin olevan raikas, kesäinen sekä maanläheinen. Oli hienoa olla mukana tekemässä tämän vuoden ilmettä ja suosittelenkin osallistumista tähän upeaan kilpailuun kaikille! Ilosaarirockissa 2012 nähdään!

Näihin sanoihin ja tunnelmiin on hyvä lopettaa. Kiitos Aleksi Ahjopalo ja tosiaankin – nähdään!

Aihe(et): Kohti Rokkia.