Pulled Apart by Horsesia ei nukuta!


Lauantai-iltapäivän Sue-lavan toinen esiintyjä on Leedsistä kotoisin oleva Pulled Apart by Horses. Tämä omaperäisesti nimetty alternative-räimettä soittava bändi on perustettu vuonna 2007, ja esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Bändi saapuu lavalle kauhuleffatunnarin saattelemana – oliskohan jostain Dario Argenton leffasta, pohdin.

Ensin bändin jäsenten ulkonäkö naurattaa: ihan kuin joku grunge-bändi suoraan 90-luvulta. Hinteliä moppitukkia farkuissa. Odotin jotain vähän… hmm… rankempaa. Yleisökin on täynnä nuoria naisia – olenkohan nyt varmasti ihan oikeassa paikassa?

Luulot haihtuvat, kun bändi alkaa soittaa. Tämä nimittäin on rankkaa. Tukeva soundi, ei mitään turhaa tiluttelua, ja rouhea kitara, jonka päälle hieman cobainmaista rääkymistä. Onhan tässä grungea, mutta tämä on kuitenkin massiivisempaa, hardcorempaa ja koukuttavampaa. Valtava energialataus, vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Välispiikeissä solisti-kitaristi Tom Hudson kertoo, että bändi soittaa kahvin voimalla, sillä se ei ole juuri päässyt nukkumaan ennen keikkaa. Mutta “Fuck sleep!“, sillä uniselta bändi ei ainakaan vaikuta. Tunnelma huipentuu, kun bändi vetää keikan keskivaiheilla hittibiisinsä V.E.N.O.M.:n ja Hudson kiipeää aitaa vasten eturivin lääpittäväksi – alkaapa kyseisen biisin aikana myös muutoin kovin kivettyneen oloisen järjestysmiehen jalka polkea tahtia, ja olinpa näkevinäni hymynkin hänen kasvoillaan.

Hudsonin lisäksi bändin kitaristi James Brown tekee tuttavuutta yleisön kanssa ja esittelee myös akrobaattisia taitojaan: erään biisin aikana Brown kiipeää lavarakenteita pitkin kaiuttimen päälle ja pudottautuu alas lavalle polvilleen kitaroineen.

Bändin huokuma energia tarttuu väistämättä myös yleisöön, joka heiluu ja hyppii tahdissa. Bändi huudattaa yleisöä pitkin keikkaa, ja viimeistään ennen encorea on jo opittu huutamaan sen verran, että bändi saadaan takaisin lavalle. Encoren päätteeksi Hudson matkaa pois lavalta yleisön käsien varassa, siitä huolimatta, että sen taitaisi joku turvallisuussäännös kieltää.

Toivotaan, ettei tämä jää Pulled Apart by Horsesin viimeiseksi Suomen-vierailuksi, koska mielelläni näkisin ja kuulisin heitä toistekin livenä.

 

Teksti: Sini Heinoja
Kuvat: Markus Korpi-Hallila ja Eetu Ahanen

Aihe(et): Keikka-arviot.