Ilosaarirockin alue uudistuu


Kesällä 2012 Ilosaarirockin festivaalialue kokee uudistuksia. Sulonpäivän tiedotustilaisuudessa paljastettiin bändikasan lisäksi, että muun muassa pääportin vieressä sijainnut Sue-teltta siirretään Laulurinteen takana sijaitsevalle nurmikentälle ja rannalla sijaitsevan Rentolavan seutuja muokataan. Ilosaarirockin verkkotoimitus kaappasi tuoreeltaan haastatteluun festivaalin aluevastaavan Kaisu Leinosen, jolta löytyy vastaus kysymykseen kuin kysymykseen.

Heippa Kaisu. Mitä festivaalialueella oikein tapahtuu, tunnistaako sen enää entisekseen?

– Hei vain kaikki. Festarialuetta uudistetaan meille merkittävällä tavalla, mutta ei kenenkään Laulurinteeseen ihastuneen kannata pelästyä. Hyviä juttuja tuolla vain tapahtuu. Päälavan takana on ollut festariyleisöltä piilossa valtava vihreä nurmikenttä, jolta on komea näkymä järvelle. Poppitoimistolla on jo pitkään suunniteltu, että tuo pitää ottaa käyttöön ja nyt otetaan ensimmäinen askel sinnepäin, kun viedään Sue-teltta nurmelle.

Miksi suurta aluetta ei olla aiemmin hyödynnetty ja miksi vain Sue-teltta siirtyy?

– Tuota taka-aluetta ei ole alunperin tarkoitettu massatapahtumien käyttöön, joten matkassa on ollut monia kommervenkkejä. On pitänyt tehdä maaperätutkimusta ja miettiä salaojituksia ynnä muita. Alueella ei ole myöskään kiinteää sähköverkkoa. Nämä seikat on saatu ratkaistua, mutta silti nurmelle halutaan mennä aluksi varovaisesti, ikään kuin sukkasillaan. Kukaan tuskin haluaa juuttua mutaan tai katsella kallellaan soittavaa bändiä. Yhdessä maan omistavan Joensuun kaupungin kanssa suunnitellaan alueen kehittämistä monikäyttöiseen suuntaan, mutta tulevaisuuden tavoitteena meillä on saada Ilosaarirockiin lisää piknik-henkistä nurmialuetta.

Mitä muuta festivaalialueella tapahtuu?

– Sue-teltan tilalle siihen pääportin kupeeseen muuttaa Rekkalava. Se tulee helpottamaan ruuhkaa sisääntulossa. Anniskelualueet muuttuvat jonkin verran myös, ja niihin saadaan järjestettyä lisää tilaa, joka tietysti vähentää jonotusta ynnä muuta epämukavaa. Rantaan panostetaan ja myös sinne tulee lisää tilaa. Viime vuonna alkoi Palefacen keikalla olla jo sillit purkissa -tunnelma eikä sellaista haluta. Eli poistetaan pullonkauloja ja laitellaan vessat ja anniskelualueet sopivasti siten, että rannalla on viihtyisää. Ja luonnollisesti uusi alue nostaa jonkun verran Ilosaarirockin yleisökapasiteettia.

Nouseeko siis lipunmyyntimäärä?

– Todennäköisesti kyllä. Uudistuksia vielä lasketaan ja suunnitellaan osittain, joten tarkkoja määriä ei voi vielä sanoa. Tärkeintä meille on joka tapauksessa tehdä festarista viihtyisämpi, ei myydä väkisin lisää lippuja. Viime vuonna saatiin jonkin verran yleisöpalautetta juuri näihin jonottamisiin ja alueen ahtauteen liittyen ja ne luettiin erittäin tarkasti. Näillä uudistuksilla koitetaan ratkaista kaikki asiat, jotka koettiin epämukaviksi. Tavoite on kuitenkin aina se, että ihminen nauttii olostaan Ilosaarirockissa.

Vaikuttaako uudistukset soittoaikoihin ynnä muihin?

– Kyllä vaikuttaa. Saadaan vältettyä päällekkäisyyksiä paremmin. Enää YleX-, Sue- ja Rentolava ei soi yhtä aikaa ja muutenkin porrastellaan loppuillan aikatauluja, että ehtii nähdä enemmän bändejä. Tästä on varmasti moni mielissään. Samoin muun muassa anniskelualueiden aukioloaikoja tullaan muokkaamaan, eli tietyt alueet tulevat olemaan auki aikaisempia vuosia pitempään. Esimerkiksi rannan alue on aikaisemmin suljettu viimeisen artistin aloitettua päälavalla, mutta nyt rantakin tulee olemaan auki ihan loppuun saakka. Uudet asiat tuodaan keväällä esille mahdollisimman tarkasti ja mielellään kuullaan palautetta.

– Toimistolla ollaan aivan innoissaan kun päästään tekemään asioita vähän eri tavalla kuin viime vuosina! Uusia ideoita on roppakaupalla ja saa nähdä mitä kaikkea keksitään ennen kuin kesä sulattaa lumet maasta. Se on varma, että reilusti entistä hienompi tuosta alueesta tulee. Ja sehän oli jo ennestään valtavan hieno!

Kaisun innokkaisiin tunnelmiin on hyvä päättää haastattelu. Uutta aluetta voi tiirailla festivaalialueen kartasta ja tuoreimmat päivitykset aiheesta löytyvät kevään mittaan näiltä sivuilta.

Verkkotoimitus

Aihe(et): Kohti Rokkia.